Kate Fleron -Journalist og frihedskæmper

Vis stort billede Tilføj
Kate Fleron -Journalist og frihedskæmper

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

- Modstandskampen blev hendes skæbne. Da hun først var kommet ind i den, kunne hun ikke komme ud igen. Hun deltog i den livet ud. Og hun fortsatte med at idealisere den, skriver John Chr. Jørgensen i denne bog om journalisten og frihedskæmperen Kate Fleron (1909-2006).


Da tyskerne besatte Danmark, var den 30-årige Kate Fleron en toneangivende konservativ journalist, som skrev om sundhedsforhold i Nationaltidende. Ved besættelsens ophør fem år efter var Kate Fleron blevet i den grad politisk radikaliseret, at mange anså hende for at være kommunist. Engagementet i den illegale presse – og et syv måneder langt ophold i Vestre Fængsel og Frøslevlejren – havde sat sit præg på hende. Men hendes journalistiske ry var vokset. Hun var nu redaktør af bladet Frit Danmark. Og hun havde mødt sit livs kærlighed. Om hvad der gik forud, og hvad der fulgte efter, fortæller John Chr. Jørgensen i denne bog, der er bygget på analyser af pressemateriale, herunder to injuriesager, og på interviews og breve. Brevene viser, at der bag det officielle billede af Kate Fleron som en stålsat og strålende politisk skribent gemte sig et til tider usikkert menneske. Men det valgte hun at holde for sig selv. ”Mine tvivl tier jeg med,” skrev hun i et brev.
Kate Fleron tilhører dronningerækken i dansk journalistik. I bogen her kan man følge hendes løbebane gennem alle omskiftelserne.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John Chr. Jørgensen
Sideantal: 156
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgiver: Forlaget Spring
Bredde: 143 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 276 g
Udgivelsesdato: 03 Jun 2015
Oplagsdato: 03 Jun 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793358003

Sprog

Dansk

Kate Fleron -Journalist og frihedskæmper Forlaget Spring