Karen Blixens Afrika - Friheden, farmen og forfatterskabet

Vis stort billede Tilføj
Karen Blixens Afrika - Friheden, farmen og forfatterskabet

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Historien om Karen Blixens 18 år lange ophold i Kenya er velkendt fra forfatterindens egen beretning, Den afrikanske Farm, og også fra filmen Mit Afrika. Bogen bygger på virkelige hændelser, men er samtidig fiktion. Filmen tegner et stærkt romantiseret billede, især af kærlighedsforholdet mellem den danske baronesse og den engelske eventyrer Denys Finch Hatton.
KAREN BLIXENS AFRIKA går bag kulisserne og belyser en række væsentlige forhold i historien om, hvorfor den unge kvinde valgte at emigrere til den britiske kronkoloni. Hvordan hun på sin afrikanske farm håndterede at leve side om side med folkeslag, der var fremmede for hende. Hvad hun mente om de indfødtes traditioner – og hvad de mente om hendes. Hvordan hun forholdt sig til islam, herunder sharialoven, som hun selv kom til at dømme efter. Hvordan hun betragtede sin dobbeltrolle som repræsentant for overmagten og ven med den lokale befolkning. Og hvad hun i virkeligheden følte for de to mænd i sit afrikanske liv, storvildtjægerne Bror Blixen og Denys Finch Hatton. En lang række begivenheder og mennesker, der fik betydning for Karen Blixen, analyseres og sættes i relation til det senere så berømte forfatterskab. Afslutningsvis kommer bogen ind på de racismeanklager, som Karen Blixen efter sin død blev udsat for fra afrikansk hold.
KAREN BLIXENS AFRIKA er det første danske forsøg på at give en samlet vurdering af forfatterindens ophold i Kenya. Bogen er rigt illustreret og inddrager foruden Karen Blixens egne breve til familie og venner adskillige samtidige og nutidige kilder – beundrere såvel som kritikere.
"I hans bog står det hele, alt hvad der er afvejet, sigtet og fundet holdbart og pålideligt, og nye og gamle læsere kan (gen)stifte bekendtskab med den efterhånden gamle slager: Karen Blixens liv ... Illustrationerne er om ikke pragtfulde så i hvert fald hyperrelevante – og de understøtter indtrykket af, at Stormgaard her har skabt en grundbog om Karen Blixen og hendes relation til Afrika." – Krist. Dagblad

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Stormgaard
Sideantal: 352
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: stoltzedesign
Omslagsgrafiker: stoltzedesign
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Haase & Søns Forlag
Bredde: 159 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 854 g
Udgivelsesdato: 20 Mar 2013
Oplagsdato: 20 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755912656

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Karen Blixens Afrika - Friheden, farmen og forfatterskabet Haase & Søns Forlag