Kære far og mor - Breve fra tressernes Swinging London

Vis stort billede
Kære far og mor - Breve fra tressernes Swinging London

220,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

At komme til London i de svingende tressere var en stor drøm for mange – også for mig. Drømmen gik i opfyldelse, da jeg efter at være blevet engelsk korrespondent tog af sted i 1963 som 21-årig.

London var dødhamrende spændende. Masser af mennesker, liv og trafik. Neonlysene på Piccadilly Circus. Alle de spændende shoppingmuligheder i arkaderne, eksklusive Bond Street, Oxford Street, Regent Street. Cafeer overalt (det var før, vi fik dem herhjemme) og stormagasiner på stribe. Og så var Beatles-feberen selvfølgelig begyndt. London var bare paradis for unge!

Bogen indeholder min brevveksling med mine forældre under opholdet. Det skulle glæde mig, hvis nogle unge læsere kan genkende sig selv i det sorgløse, men forvirrede liv, som jeg levede i London, på trods af det er over 50 år siden. Ligeledes ville det glæde mig, hvis nogle ældre læsere kan genkende sig selv og deres ungdom i mig.

Uddrag af bogen
Det blev lidt efter lidt en behagelig rutine for mig at gå på job hver dag. Cirka tre minutters gang til High Street Kensingtons underground, stå af på Green Park Station, og der lå The Danish Tourist Bureau vis-a-vis det fornemme Hotel Ritz, Piccadilly Street. En pragtfuld beliggenhed lige midt i Londons smørhul. Når det var dejligt vejr, tog jeg en dobbeltdækkerbus nr. 9, som kørte direkte til bureauet. På toppen kunne jeg rigtig nyde udsigten, da bussen kørte forbi Kensington Gardens, Hyde Park osv. Et fantastisk smukt område. Som man ved, kører englænderne i den ”forkerte” side, så en af de første dage kom jeg til at tage bus nr. 9, der kørte den forkerte vej. Jeg havde endda spurgt, om den kørte til Kensington, men misforstået at den kørte til Kennington, det lød næsten ens. Da jeg fandt ud af det, måtte jeg skifte bus og køre tilbage, mens jeg tænkte, hvad i alverden laver jeg her!

Om forfatteren
Annie Heilmann er født 1942 på Frederiksberg. Hun har arbejdet i mange forskellige brancher, først og fremmest rejsebranchen. Herudover har hun beskæftiget sig med film og teater, har malet, spillet amatørteater/revy og holdt mange foredrag om alt lige fra religion til farve og stil. Motion spiller også en stor rolle i hendes liv, f.eks. har hun været instruktør i workout, line­dance, power­walk m.m.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Annie Heilmann
Sideantal: 238
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 153 mm
Højde: 223 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 371 g
Udgivelsesdato: 16 Jun 2016
Oplagsdato: 16 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771900040

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Kære far og mor - Breve fra tressernes Swinging London Mellemgaard