Just Kids

Vis stort billede
Just Kids

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Tyve år gammel stiger Patti af bussen i New York. I håb om husly banker hun kort efter på hos venner i Brooklyn, de er flyttet, men inde i lejligheden ligger en ung fyr og sover, i bar overkrop og med perlekæder om halsen. Patti har mødt Robert. Lykketræf eller skæbne? Deres livstråde snor sig fra da af i et uløseligt spind, som kærester og siden soulmates.
Patti, den unge pige, der har skippet fabriksjobbet i South Jersey for at søge liv og mening i storbyen. Og Robert, den irsk-katolske alterdreng fra forstæderne, der cirkler rundt i city som en ung drømmer på stoffer. De er sultne, ludfattige og oprørske. Det er den hede sommer ’67, og rundt om dem buldrer det på alle fronter. De to slås dog for det basale: mad og husly – og det vigtige: den kunstneriske ambition. Begge opnår de en dag verdensberømmelse, Patti Smith som poet og performer, Robert Mapplethorpe som eksperimentel fotograf. Her handler det om vejen dertil.
I 1969 flytter de ind i det sagnomspundne Chelsea Hotel og dermed også ind i tryllekredsen af berømte og berygtede, som i den periode gjorde New York til verdens kunstscene par excellence. Med centrum omkring det runde bord på Max’ Kansas City, hvor Andy Warhol holdt hof. Et i dag stærkt mytologiseret miljø, som Patti Smith genopliver for os fra sin helt egen vinkel, indefra og nedefra.
JUST KIDS er en smuk kærlighedshistorie, der begynder som et eventyr og ender som en elegi. Et boheme-romantisk erindringsbillede af et svundet New York, tegnet med vemod og nærvær. Erindringskunst af fornemste karat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Patti Smith
Sideantal: 287
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Christian Hvid
Originaltitel: Just Kids
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Charlotte Kornerup
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 161 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 652 g
Udgivelsesdato: 08 Nov 2010
Oplagsdato: 01 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779558144

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk