Jura kan føre til mangt og meget - Erindringer

Reduced price!
Vis stort billede
Jura kan føre til mangt og meget - Erindringer

159,20 kr

-20%

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Jura kan føre til mangt og meget . Det er Svend Gram Jensens erindringer et godt eksempel på, idet forfatteren i mange år har beskæftiget sig med jura både som praktiker og som teoretiker.

Svend Gram Jensen bestod sin juridiske embedseksamen ved Aarhus Universitet i 1958. Siden fulgte et langt liv i juraens tegn – fra den første ansættelse ved retten i Holbæk som aspirant til en stilling som dommerfuldmægtig til hans mangeårige virke ved Københavns Universitet (som videnskabelig assistent, lektor og docent), hvor han i adskillige år fik lejlighed til især at beskæftige sig med faget almindelig retslære (retsfilosofi), der altid har stået hans hjerte nær.

Undervejs har Svend Gram Jensen betrådt mange veje inden for juraen. Inden han i 1960 efter endt aspiranttid blev udnævnt til dommerfuldmægtig ved retten i Nørresundby, var han på studieophold i England for at studere etik og retsfilosofi ved University of Oxford, og mens han var ansat ved retten i Nørresundby, blev han af Justitsministeriet udpeget til at fungere som turnussekretær i ombudsmands- institutionen, idet ministeriet samtidig meddelte ham tilladelse til at træde uden for nummer som dommerfuldmægtig, Efter tre år som sekretær hos Folketingets Ombudsmand tvang tjenestemandsloven imidlertid Svend Gram Jensen til at genindtræde i nummer, hvis han ønskede at forblive ved domstolene, og han udnævntes da til dommerfuldmægtig ved retten i Glostrup.

I 1967 kom det til et sporskifte, idet Svend Gram Jensen valgte at forlade domstolene. Han foretrak i stedet en stilling som videnskabelig assistent på Kriminalistisk Institut ved Københavns Universitet, hvor han i 1972 blev lektor. To år senere erhvervede han ph.d.-graden på en afhandling om lovens strengeste straf. Og i 1974 blev han headhuntet til en stilling i Københavns Magistrat, hvor han endte som kontorchef i Overborgmesterens Sekretariat og daglig leder af sekretariatet.

I perioden 1979-1997 var Svend Gram Jensen efter eget ønske tilbage på Københavns Universitet som ansat ved Det retsvidenskabelige Institut – først som lektor og siden som docent.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Svend Gram Jensen
Sideantal: 190
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Skriveforlaget
Bredde: 147 mm
Højde: 209 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 258 g
Udgivelsesdato: 08 Jun 2015
Oplagsdato: 08 Jun 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793308299

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Jura kan føre til mangt og meget - Erindringer Skriveforlaget