Jung for begyndere

Vis stort billede
Jung for begyndere

158,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Carl Gustav Jung var den mest gådefulde og kontroversielle discipel af Sigmund Freud. Han introducerede i psykoanalysen de helt afgørende spørgsmål omkring religion og sjælen som Freud negligerede. Vor opfattelse af Jung i dag, som en kvasireligiøs vismand med en voksende skare af new age-tilhængere, får os til at overse det faktum af han først og fremmest var en videnskabsmand og en lærd.
Jung for begyndereforklarer på en fremragende måde de teorier som førte til Jungs brud med Freud, og beskriver hans nærmest psykotiske sammenbrud midtvejs i livet, en "natlig sørejse" hvorfra han kom vendte tilbage med en radikal ny indsigt i underbevidsthedens natur.
Skridt for skridt demonstrerer bogen hvordan det var helt logisk for ham - når han undersøgte sine patienters drømme, fantasier og psykiske forstyrrelser - også at udforske religionens psykologi, alkymi, astrologi, I Ching og andre fænomener som videnskaben havde forkastet.
Maggie Hyde er forfatter, forelæser og astrolog med universitetseksamen i litteratur. Har tidligere udgivet Jung and Astrology. Michael McGuiness er kunstner med talrige udstillinger bag sig.
Jung for begyndereer oversat af Pia Skogemann, jungiansk terapeut, der har udgivet flere kritiker-roste bøger om Jungs psykologi.
Anmeldelser:
"Jung for begyndere er en indforstået, men sober og for begynderniveauet meget omfattende indføring i dybdepsykologiens udvikling fra Freuds psykoanalyse. I tilgift endda god besked om Jungs liv, kone og elskerinder og om hans øvrige "lære"."
Søren Vinterberg, Politiken.
"Det er en glimrende, stofmættet fremstilling. (-) Og så oven i købet gennemillustreret på det eleganteste."
Finn Abrahamowitz, Information.
"Tegneserieudgave af Jungs liv og tanker er foruroligende læsning."
Bo Bjørnvig, Weekendavisen.
"Klog og morsom." The Guardian.
I samme serie:
Freud, Kafka, Camus, Islam og Joyce.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Maggie Hyde
Sideantal: 175
Sprog: Dansk
Originaltitel: Jung for beginners
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Pia Skogemann
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Roskilde Bogcafé. Batzer & Co
Bredde: 126 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 130 g
Udgivelsesdato: 10 Nov 1997
Oplagsdato: 10 Nov 1997
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790524036

Udgivelsesår

1997

Sprog

Dansk

Jung for begyndere Roskilde Bogcafé. Batzer & Co