Jean-Louis Lieffroy, Kokken der bragte Frankrig til Falsled

Vis stort billede
Jean-Louis Lieffroy, Kokken der bragte Frankrig til Falsled

279,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.


Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne, var der ikke noget, der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter, og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste, ikke noget man havde en holdning til.
Sammen med en lille gruppe unge, eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen. Gennem 70’erne, 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag, ligegyldigheden, snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.
Jean-Louis’ madrevolution betød, at vi i dag kan købe velhængt kød, frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder, eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.
Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne, til uddannelsen på restauranter verden over, og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han oplevede overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc, stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd, samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det, man spiste.
Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag, hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Andreas Fruensgaard
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 164 mm
Højde: 228 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 551 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2014
Oplagsdato: 28 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717043947

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Jean-Louis Lieffroy, Kokken der bragte Frankrig til Falsled Nyt Nordisk Forlag