Jan Johansen - En rigtig socialdemokrat

Vis stort billede
Jan Johansen - En rigtig socialdemokrat

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

På Christiansborg kalder de ham skurvognspolitikeren. Det er Jan Johansen stolt af. Han er arbejder, og dem er der ikke mange af i Folketinget. Eller for den sags skyld hos Socialdemokraterne. Derfor påtager han sig gerne rollen som talsmand for manden på gulvet, og når det gælder den stærkt omdiskuterede dagpengereform, er Jan Johansen kompromisløs. Derfor stemte han imod partilinjen og fik tæsk af sine partikammerater.

Uddrag af bogen

Sømandssønnen fra Svendborg blev ikke født med den berømte sølvske i munden. Han er vokset op med lokum i gården. Han forlod skolen i 8. ­klasse. Skolen og han fandt aldrig rigtig hinanden. Lærerne gjorde nar ad ham, fordi han havde ualmindeligt svært ved at læse og skrive. I dag ville man kalde ham et offer for mobning, og for at forsvare sig allierede han sig med ligesindede, de andre, der også blev hængt ud til spot og spe, og derfor blev han pludselig en af rødderne. En af dem, der bare lavede ballade.

Han var en flittig gæst på skoleinspektør Klint Jensens kontor, hvor han fik læst og påskrevet. I dag er det den socialdemokratiske folketingsgruppes ”tæskehold”, der prøver at tale ham til fornuft, når han – efter flertallets mening – ikke går i takt.

Om forfatteren

Peter Faber (f. 1948) er uddannet journalist og har i over 40 år beskæftiget sig med alle genrer inden for journalistikken. Han er født i København, men har haft sit arbejdsliv på Sydfyn.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Faber
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Jess Demant Aggeboe, 
Munkebo Lokalhistoriske Arkiv og privatfotos
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 488 g
Udgivelsesdato: 10 May 2015
Oplagsdato: 10 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793328396

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Jan Johansen - En rigtig socialdemokrat Mellemgaard