Ikke uden min søn - Hvorfor jeg sluttede mig til Islamisk Stat, og hvorfor jeg flygtede igen

Vis stort billede
Ikke uden min søn - Hvorfor jeg sluttede mig til Islamisk Stat, og hvorfor jeg flygtede igen

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Hvorfor vælger en ung kvinde atslutte sig til Islamisk Stat? Dennebog er den utrolige men sandefortælling om franske Sophie, derbegik sit livs fejltagelse, da hunrejste til Raqqa i Syrien med sin fire-årige søn for at slutte sig til IS. Deter også historien om, hvordan hunfortrød bitterligt og på mirakuløsvis undslap det islamiske helvede.

Sophie Kasiki var ikke ulykkelig, menhun var rastløs. Hun arbejdede sompædagog i en parisisk forstad, hvorhun boede med sin mand og sin lillesøn. Hendes ægteskab var kørt fast, oghun savnede en mening med sit liv. Meningen fandt hun i Koranen. Igennemsit arbejde fik hun kontakt til tre ungemuslimske mænd, som hun hurtigt fiket tæt og broderligt forhold til. De tre mænd valgte at rejse til Syrien og kæmpe for Islamisk Stat, mens Sophie hjemme fra Frankrig forsøgte at overtale demtil at komme hjem Men det var hende,der endte med at blive overbevist om,at det sande liv var i Syrien. Bag sinmands ryg tog hun sin kun fireårige sønmed til Syrien, hvor hun skulle arbejdepå et hospital for sårede jihadister.

Det, der mødte hende i IS’ hovedsæde ibyen Raqqa, var barskt. Forholdende forkvinder var fuldstændig uudholdelige.Hun var fanget. Hvordan skulle hun nukomme væk? Hvordan kunne hun tilgivesig selv for at udsætte sin søn for fare?

Ikke uden min søn er en usentimentaløjenvidneberetning om det voldeligeog kvindefjendske miljø i IS. Den erogså forfatterens desperate forsøg på at forstå sig selv og sine handlinger.Sophie Kasikis historie bidrager til endybere forståelse af radikalisering,hellig krig og Islamisk Stats foruroligende tiltrækningskraft.

Over 200 hundrede franske kvinderer rejst til Syrien og Irak for at hjælpeIS. Få af dem er vendt hjem igen ligesom Sophie.


OM FORFATTEREN
Sophie Kasiki (f.1982) blev født i Congo og voksende op med en enlig mor.Hendes mor døde, da hun var ni årgammel, og Sophie blev sendt til etfamiliemedlem i Frankrig. Moderensdød efterlod en dyb smerte i hende.Sophie Kasiki er et pseudonym. Hendes rigtige identitet holdes hemmeligtfor at beskytte hende mod IS.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sophie Kaski sammen med Pauline Guénaj
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 145 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 29 Sep 2016
Oplagsdato: 29 Sep 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145591

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Ikke uden min søn - Hvorfor jeg sluttede mig til Islamisk Stat, og hvorfor jeg flygtede igen Informations Forlag