Ikke mere at miste - En kvindes kamp for at befri sig selv, sine børn og sit land

Vis stort billede Tilføj
Ikke mere at miste - En kvindes kamp for at befri sig selv, sine børn og sit land

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Som 17-årig drømmer Leymah Gbowee fra Liberia om at læse videre på universitetet, arbejde som læge, blive gift, få børn og bo i et pænt hus. Inden hun fylder 18, er alle hendes drømme og planer knust.

I stedet ser hun sin familie blive spredt for alle vinde og sine venner blive dræbt. Hun oplever borgerkrigen på tætteste hold – drab, voldtægter, plyndringer og sult. Også på de indre linjer kæmper Leymah sin egen kamp. Hun er faldet for en mand, der viser sig at være voldelig. De får tre børn sammen, inden hun forlader ham og lægger tæskene og ydmygelserne bag sig.

På det tidspunkt er hun lige ved at give op … men hun gør det ikke. For ud af frygten og afmagten vokser vreden. Og fra vreden finder hun modet til at handle. Først på sine egne og sine børns vegne. Siden på vegne af alle de kvinder, der er blevet traumatiseret af krigen – og endelig: For sit lands skyld.

Hun indser, at det er kvinder og børn, der lider mest under krig. Men også, at krigen kan stoppes, hvis kvinderne går sammen og siger: ”Vi vil ikke mere. Vi vil have fred!”. Gbowee mobiliserer en hær af kvinder – kristne og muslimer – der dag ind og dag ud, i silende regn og brændende sol, demonstrerer for fred. Ved hjælp af sammenhold, bønner og sågar en sexstrejke lykkes det de liberianske kvinder at tvinge præsidenten og oprørerne til forhandlingsbordet. Efter 15 års krig kommer freden til Liberia.

For sin indsats blev Leymah Gbowee tildelt Nobels Fredspris 2011.

”Ikke mere at miste” er en rystende beretning om en kvindes mod – og historien om, hvad der sker, når kvinder får nok! En bog til alle, der blev grebet af Somaly Mams ”En kvindes pris” og Ayaan Hirsi Alis bøger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Leymah Gbowee
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Lene Nørgaard, Propel
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 151 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 437 g
Udgivelsesdato: 22 Apr 2012
Oplagsdato: 22 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712047612

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Ikke mere at miste - En kvindes kamp for at befri sig selv, sine børn og sit land Gads Forlag