I mit fremmede land - Fængselsdagbog 1944

Vis stort billede
I mit fremmede land - Fængselsdagbog 1944

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den 4. september 1944 bliver forfatteren Hans Fallada indlagt på en anstalt for "sindslidende forbrydere" på ubestemt tid. Han er tilsyneladende en færdig mand: Fysisk og psykisk nedbrudt, alkoholiseret og i skrivekrise.

Men Fallada udnytter opholdet til at blive afvænnet – og til at skrive. Nu vil han aflægge vidnesbyrd. Netop her i "dødehuset" mener han, at tiden er inde til et opgør med naziregimet og til at retfærdiggøre de smertefulde kompromisser og indrømmelser, han som forfatter i Det Tredje Rige så sig nødsaget til at foretage.

I sin fængselsdagbog beskriver Fallada kollektivets forfald under nazisterne; om spioner og angivere og de mange tragiske skæbner i hans nærmeste omgangskreds – deriblandt Ernst Rowolht og Emil Jannings. Eftersom Fallada er under konstant overvågning i fængslet og for at spare på den beskedne mængde papir, han har til rådighed, udvikler han en slags mikrografisk hemmelig skrift, som kun møjsommeligt kan tydes under lup.En søndag i oktober 1944 får Hans Fallada en dags udgang. Under skjorten smugler han de hemmelige optegnelser ud af anstalten.

”For første gang nogensinde ser Falladas glemte beretninger fra 1944 dagens lys. Denne selvbiografi om den ensomme ulv, Fallada, er samtidig et historisk vidnesbyrd om et kollektivt forfald.” – Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Fallada
Sideantal: 286
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Jacob Jonia
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 147 mm
Højde: 228 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 459 g
Udgivelsesdato: 02 Oct 2013
Oplagsdato: 02 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771375411

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

I mit fremmede land - Fængselsdagbog 1944 People'Spress