Hvid som Jasmin - En grafisk biografi om Iben Nagel Rasmussen

Vis stort billede
Hvid som Jasmin - En grafisk biografi om Iben Nagel Rasmussen

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Som ung i tresserne ville Iben Nagel Rasmussen og hendes kæreste, digteren og sangeren Eik Skaløe, ændre verden. De kæmpede for fred og ligeværdighed og var en del af fortroppen i det gryende ungdomsoprør. De eksperimenterede også med euforiserende stoffer for at udvide deres univers, men efterhånden overtog stofferne deres liv, og de blev fanget i misbrug og kriminalitet. Eik tog sit eget liv i Indien som 25-årig, mens Iben søgte tilflugt på det nyoprettede Odin Teatret i Holstebro. Her fandt hun endelig sit eget kunstneriske udtryk og trådte ud af skyggen fra både ekskæresten og hendes berømte far, forfatteren Halfdan Rasmussen. Iben Nagels livshistorie er et vidnesbyrd om, hvordan de høje ungdomsidealer blev forvaltet af et enkelt menneske, da optimismen og utopierne blegnede, og begreber som oliekrise, parcelhus og pensionsopsparing blev en del af danskernes ordforråd.

En grafisk biografi, der i tegninger, fotos, collager og ord fortæller Iben Nagel Rasmussens livshistorie i en ny og utraditionel form.

Udgivelsen lægges umiddelbart før Ole Christian Madsens film ”Eik og Iben” har premiere den 15. januar 2015. Det forventes, at filmen vil vække fornyet interesse i både kultfiguren Eik Skaløe fra Steppeulvene og hans muse Iben Nagel Rasmussen, der levede videre som betydningsfuld kunstner inden for sit felt efter Eiks selvmord.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sille Jensen
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 224 mm
Højde: 288 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 1167 g
Udgivelsesdato: 11 Feb 2015
Oplagsdato: 11 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771375992

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Hvid som Jasmin - En grafisk biografi om Iben Nagel Rasmussen People'Spress