Hjemad - men ikke hjem - Tre vilde år i efterkrigstidens Tyskland

Vis stort billede
Hjemad - men ikke hjem - Tre vilde år i efterkrigstidens Tyskland

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Der faldt ingen tårer den dag i august 1945, da Bergit Forchhammer efter seks lange krigsår tog afsked med England. Hun ejede ikke en penny og efter at have skilt mig af med en masse overflødige ting såsom bøger, klaver, kat og den seneste boyfriend, var hun klar til at starte et nyt liv. Der var så meget at være taknemlig for: Krigen var forbi, sejren var på de retfærdiges side, og Bergit havde overlevet. Mere end det: hun var ung endnu, rask, ganske køn og med mod og energi til at erobre verden.
Som medlem af US Army vendte hun tilbage til et Tyskland og en by, der ikke længere var hendes hjem. Hun levede i to verdener. Hun genfandt sin mor og sine jødiske bedsteforældre, der mirakuløst havde overlevet både holocaust og bomber. Men hendes far var død i 1940.Hun blev vidne til de forfærdelige tilstande, der herskede i de første år efter krigen, men samtidig nød hun livet i fulde drag.
Historien er krydret med både alvorlige og morsomme, absurde episoder. Senere optræder også danskere i amerikansk tjeneste på scenen, og dermed får fortællingen betydning for dansk efterkrigshistorie, som der ikke er blevet skrevet om før. At hun så blev forelsket i en dansker og senere gift med ham, er en del af historien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bergit Forchhammer
Sideantal: 154
Sprog: Dansk
Originaltitel: Hjemad men ikke hjen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Stig Petersen
Udgiver: Siesta
Bredde: 148 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 257 g
Udgivelsesdato: 11 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792539472

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Hjemad - men ikke hjem - Tre vilde år i efterkrigstidens Tyskland Siesta