Har jeg fortalt Dem om 50’erne?

Vis stort billede Tilføj
Har jeg fortalt Dem om 50’erne?

220,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Kan De forestille Dem en hverdag uden fjernsyn, en gade med småbutikker, ulåste gadedøre, åbne porte ind til gårde med legende børn samt gårdlatriner, der bestemt ikke duftede af violer eller fyrnåle? Nej vel, men sådan var livet dengang. Det var også i 50’erne, at fortidens autoritære spøgelser åndede os i nakken, og grunden blev lagt til de efterfølgende årtiers forbrugersamfund og materielle velstand samt generationskløft og ungdomsoprør.

Har jeg fortalt Dem om 50’erne? går ind i dette univers med indsigt og humor, dels i de umiddelbare og dels i de konkrete oplevelser for at skabe nærvær og autenticitet. Samtidig får vi den voksnes refleksion for at give dybde og perspektiv. Det er således hensigten at invitere læseren med ind og ud af fortællingerne og give nogle stemningsbilleder fra og indtryk af en forgangen tid med nogle almengyldige filosofiske pointer som pejlemærker.
Uddrag af bogen
Drengen nikkede indforstået. De begav sig så af sted, entrede en sporvogn og blev rutinemæssigt billetteret, da han højlydt sagde: ”Det forstår jeg altså ikke.” Den flinke billetkonduktør spurgte da deltagende: ”Hvad er mon det, du ikke forstår, lille ven?” Hertil svarede drengen: ”Altså, jeg blev fem år i sommers, og nu siger min mor, at jeg bliver fem år igen til næste sommer, det forstår jeg ikke.” Den friske konduktør kiggede på hans mor og sagde med et smil: ”Jamen, det forstår jeg da godt!” og begav sig videre, efterladende moren højrød i hovedet.
Om forfatteren
Søren Birch Sørensen (f. 1950) i København. Arbejdede som typograf og grafisk designer, men læste senere til lærer. Cand.mag. ved Københavns Universitet 1998 og efterfølgende gymnasielærer i religionshistorie og filosofi. Har jeg fortalt Dem om 50’erne? er hans debut.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Birch Sørensen
Sideantal: 226
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Jessica Heick
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 148 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 330 g
Udgivelsesdato: 16 Jun 2016
Oplagsdato: 16 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793420908

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Har jeg fortalt Dem om 50’erne? Mellemgaard