George Harrison. Den spirituelle beatle - En biografi

Vis stort billede
George Harrison. Den spirituelle beatle - En biografi

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Det var på Frederiksberg, det var i december, og året var 1969, da næsten-ex-beatlen George Harrison uannonceret viste sig på scenen i Falkoner Centret i selskab med gruppen Delaney & Bonnie & Friends.
Den aften blev de første akkorder til monsterhittet My Sweet Lord slået an i bandrummet, mens Harrison sang: My sweet lord/Oh my lord/Oh my lord/I just wanna be with you. Episoden kom på mange måder til at markere starten på Harrisons solokarriere, der sluttede ved hans alt for tidlige død i 2001.
Denne første danske biografi om George Harrison fortæller hele historien om manden, der blev kaldt ’den tavse beatle’ – fordi han stod i skyggen af John Lennon og Paul McCartney (og hvem ville ikke have gjort det!) – men uden hvem The Beatles ikke havde været det samme.
Karsten Jørgensen belyser med udgangspunkt i talrige kilder, hvad der gjorde George Harrison til den, han var: et indadvendt, musikalsk, ekcentrisk, humoristisk og søgende menneske og en forrygende lead­guitarist. En mand, der med samme entusiasme gav sig hen til indisk religion og Monthy Pythons gakkede univers.
Bogen indeholder foruden de udødelige og sagnomspundne historier om tiden før og med The Beatles de mindre kendte om Harrisons privatliv – fra en borgerlig opvækst i en middelklassefamilie i Liverpool til livet som verdensberømt, velhavende godsejer.
"Eftersmagen er, at Jørgensen har skrevet en fremragende og detaljeret biografi om George Harrison. Gennem velvalgte citater og en god fornemmelse for – og indsigt i – Englands kulturhistorie, tegner han specielt Harrisons barn- og ungdom så fint, at han lægger sig helt op i toppen af Beatles-biografer – i klasse med Mark Lewisohn." – René Gummer, Weekendavisen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karsten Jørgensen
Sideantal: 478
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: stoltzedesign
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Haase & Søns Forlag
Bredde: 165 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 36 mm
Vægt: 949 g
Udgivelsesdato: 29 May 2014
Oplagsdato: 29 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755912748

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

George Harrison. Den spirituelle beatle - En biografi Haase & Søns Forlag