Friederike Brun - En svane i guldalderens andegård

Vis stort billede Tilføj
Friederike Brun - En svane i guldalderens andegård

190,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Friederike Brun (1765-1835) er en af den danske guldalders mest farverige kvindeskikkelser.

Især huskes hun for sin rolle som værtinde for en eksklusiv salon, hvor kunstnere, politikere, diplomater og kongelige personer mødtes på lige fod. Som mæcen støttede hun bl.a. billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og unge digtere som Jens Baggesen, Adam Oehlenschläger og Johan Ludvig Heiberg.
Mindre kendt er det, at hun selv var en betydelig kunstner, hvis digte, rejse-beskrivelser og erindringer vandt vid udbredelse.
I bogen skildres Friederike Brun gennem en række af de mennesker som omgav hende: Familien med ægtemanden, storkøbmanden Constantin Brun og datteren Ida, der som attitudekunstner og sangerinde fik europæisk berømmelse.Filosoffen Carl Victor v. Bonstetten, der blev hendes livs store kærlighed.Internationale personligheder, som hun mødte på sine rejser, bl.a. J. W. v. Goethe og madame de Staël.Kunstnere som hun støttede, bl.a. Thorvaldsen og komponister som J.A.P. Schulz og C.E.F. Weyse.
Friederike Brun var en dynamisk og utraditionel ener i det københavnske miljø, beundret og forkætret, en rigt facetteret personlighed, som det er spændende at lære at kende.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sten Høgel / Inge Nørballe
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Eget
Bredde: 170 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 260 g
Udgivelsesdato: 13 Nov 2014
Oplagsdato: 13 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793142527

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Friederike Brun - En svane i guldalderens andegård Eget