Fra Ankerklyds til Bro - Kamp mod den negative sociale arv

Vis stort billede
Fra Ankerklyds til Bro - Kamp mod den negative sociale arv

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Historien om den ludfattige dreng fra Roskilde, der målbevidst kæmpede sig ud af fattiggårdens skygge. Som seksårig tjente han penge til sin mor, og gennem hele barndommen arbejdede han fem til seks timer om dagen. Inden sin konfirmation som 13-årig valgte han meget bevidst et erhverv på søen.
Dagen efter konfirmationen i 1920 var han alene om at klare sig selv. Han sparede op til og betalte for sin egen uddannelse som skibsfører. Eksamen faldt samme med krakket på Wall Street, og der var få stillinger for en ung styrmand. Senere blev han kastet ud som aktiv i 2. Verdenskrig, som han kom igennem uden en skramme trods deltagelse i syv amerikanske invasioner, de fleste i Stillehavet.
Med udgangspunkt i San Francisco deltog han i krigen på amerikanernes side, bl.a. ved den vigtige invasion af øen Attu i det nordlige Stillehav. Han fik mulighed for at mødes med både Præsident Roosevelt og General Douglas MacArthur. I mere end seks år var han afskåret fra kontakt med sin familie i Danmark. Han var næsten amerikaner, men valgte alligevel Danmark ...

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Claus Hellmann Hansen
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 148 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 330 g
Udgivelsesdato: 07 May 2015
Oplagsdato: 08 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771701586

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Fra Ankerklyds til Bro - Kamp mod den negative sociale arv Books On Demand