Foss

Vis stort billede
Foss

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Fosser fortællingen om en mand, der med liv og sjæl arbejdede for den sag, han troede på - og om prisen, han betalte for sin indsats.
'Skorstensbaronen' var et af de tilnavne, som Alexander Foss (1858-1925) fik hæftet på sig af sin samtid - og der var noget om snakken. Som ung var han med til at grundlægge det rådgivende ingeniørfirma F.L. Smidth & Co. og udvikle det til en virksomhed med engagementer verden over.
På arbejdsmarkedet var han drivkraften bag oprettelsen af Industrirådet, industriens talerør, og under Første Verdenskrig fik hans evner som forhandler afgørende betydning for, at Danmark, der var i klemme mellem tyske krav om leverancer og britiske trusler om blokade, ikke blev inddraget i krigen. Udsendt
til udenrigsministerierne i London og Berlin fremførte han begavet og vedholdende de argumenter, der sikrede neutraliteten - og holdt hjulene i gang.
Og at holde hjulene i gang var den røde tråd i Alexander Foss' virke. Tidligt så han, at Danmarks fremtid var knyttet uløseligt til industriens vækst, og den vision søgte han at fremme - som ingeniør, som organisationsmand, som diplomat og som konservativt rigsdagsmedlem.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kurt Jacobsen / Steen Andersen
Sideantal: 515
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Børsen
Bredde: 171 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 1169 g
Udgivelsesdato: 07 Oct 2008
Oplagsdato: 27 Nov 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776642204

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk