Emigrant på livstid

Vis stort billede
Emigrant på livstid

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Det er en næsten umulig tanke for mennesker født og opvokset i den frie verden at forestille sig livet i det forhenværende Sovjetunionen. Og endnu mere umuligt at sætte sig ind i, hvordan det var at være jøde i det kommunistiske og paranoide samfund. Hvor al religiøs aktivitet var bandlyst, hvor det at være jøde blev noteret på fødselsattesten under ’nationalitet’, og hvor systemet opererede med ”jødeprocenter” for at begrænse jøders muligheder for uddannelse, arbejde og indflydelse.

Violinisten Ludmila Spektor er jøde og levede, til hun var 26 år, i Kiev, hovedstaden i Ukraine – den mest antisemitiske af Sovjetunionens republikker. I Emigrant på livstid fortæller hun historien om at være fremmed i sit eget land, at fornægte sin egen kultur og være forhadt blot på grund af sit efternavn og udseende. Det er også historien om at vokse op i skyggen af 2. verdenskrig og at have massakren på Kievs jøder ved Babij Jar som en del af sin arv.

I 1978 flygtede Ludmila Spektor med sin mand og lille datter fra Ukraine. Hun fortæller vittigt og gribende om mødet med Vesten og om sit nye liv som indvandrer i Danmark. De sovjetiske jøder, der kom til Danmark, har levet det meste af deres voksenliv her, uden at deres historier er blevet fortalt. Derfor er Ludmilas stemme ikke bare en bevægende livsfortælling, men et vigtigt bidrag til den dansk-jødiske historie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ludmila Spektor
Sideantal: 213
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Frank Ruszkai
Forord af: Jens Cornelius
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Dmitri Golovanov
Udgiver: Skriveforlaget
Bredde: 152 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 338 g
Udgivelsesdato: 27 Aug 2014
Oplagsdato: 27 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793068742

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Emigrant på livstid Skriveforlaget