Den store leder og jagerpiloten - Historien om tyrannen, som skabte Nordkorea, og den unge soldat, der slap væk

Vis stort billede
Den store leder og jagerpiloten - Historien om tyrannen, som skabte Nordkorea, og den unge soldat, der slap væk

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

"Blaine Harden væver historien om piloten No og tyrannen Kim sammen til en fascinerende fortælling om den kolde krigs første år."

THE NEW YORK TIMES
I 1950 kastede den unge nordkoreanske leder Kim Il-Sung sit land ud i krig mod Sydkorea. Han forventede et hurtigt felttog og en genforening af landet under kommunistisk styre, men Koreakrigen blev i stedet en blodig og resultatløs styrkeprøve mellem USA og Sovjetunionen med millioner af døde til følge.
Mens Kim Il-Sung ledte landet i krig, tog den unge nordkoreaner No Kum Sok en dristig beslutning: Han ville spille glødende kommunistisk idealist, mens han i hemmelighed planlagde sin flugt ud af landet. Flugten lykkedes, da han lige efter krigen fløj over grænsen og landede i Sydkorea i et sovjetisk MiG-15 jagerfly.
Flyet udgjorde spydspidsen i den kommunistiske verdens militær og var eftertragtet af amerikanerne. Det vidste den unge pilot ikke – han ville bare væk til friheden.
DEN STORE LEDER OG JAGERPILOTEN følger skiftevis landets hersker og den menige soldat, der slap væk. Trods krigens umådelige ødelæggelser i Nordkorea formåede Kim Il-Sung at komme styrket ud af ruinerne og etablere et diktatur omkring en uhyrlig personkult, som hans barnebarn viderefører den dag i dag.
Blaine Harden, forfatter til FLUGTEN FRA CAMP 14, fortæller medrivende om den kolde krigs første år og Nordkoreas grundlæggelse. Gennem kilder fra russiske og kinesiske arkiver og ikke tidligere kendte efterretningsrapporter fra det amerikanske forsvar oprulles Koreakrigens brutalitet, Kim Il-Sungs vej til magten og No Kum Soks dristige flugt.
Om forfatteren
Blaine Harden (f. 1952) er amerikansk journalist og har gennem årtier været korrespondent for Washington Post i Asien, Afrika og Østeuropa. Han er forfatter til flere bøger, bl.a. bestselleren FLUGTEN FRA CAMP 14.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Blaine Harden
Sideantal: 287
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 144 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 454 g
Udgivelsesdato: 27 Jan 2016
Oplagsdato: 27 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774672753

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Den store leder og jagerpiloten - Historien om tyrannen, som skabte Nordkorea, og den unge soldat, der slap væk Kristeligt Dagblads Forlag