De skal sige tak! - Kulturhistorisk testamente om Operaen

Vis stort billede
De skal sige tak! - Kulturhistorisk testamente om Operaen

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Henning Larsen taler ud om operabyggeriet og om sine kontroverser med Danmarks mægtigste mand, ’den gamle’ Mærsk McKinney Møller. Operaen – ét af Danmarks dyreste byggerier – står i dag færdig som gave til den danske befolkning, men det har ikke været noget kompromisløst byggeri – tværtimod. I dette testamente bryder Henning Larsen endelig sin tavshedsklausul og giver sin version af byggesagen og en beskrivelse af den opera, han oprindeligt havde i tankerne, men aldrig fik lov til at bygge.

Han gør myndigt, men venligt og smagfuldt op med parnasset i dansk kulturliv – med repræsentanter som Per Arnoldi og Allis Helleland, og han giver et rystende indblik i Mærsks arbejdsmetoder og enevældige dynasti med magtstrukturer, der rækker langt ud over Esplanaden.

Måske er det første gang nogensinde, at nogen tager bladet fra munden og siger en sandhed eller to til Hr. Mærsk Møller – det gør Henning Larsen endelig og genvinder dermed sin integritet som Danmarks største arkitekt.

"Stjernearkitekten Henning Larsen sammenligner Mærks Mc-Kinney Møller med en mafiaboss i en kontroversiel og vigtig bog om tilblivelsen af Operaen i København." ***** Jyllandsposten

"Henning Larsens sorte bog er stærkt underholdende" ***** (5 hjerter) Politiken

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Larsen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: People´S Press
Bredde: 136 mm
Højde: 205 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 290 g
Udgivelsesdato: 26 Nov 2009
Oplagsdato: 06 Dec 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770557832

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

De skal sige tak! - Kulturhistorisk testamente om Operaen People´S Press