Danskeren bag bomben

Vis stort billede
Danskeren bag bomben

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Om tømrerlærlingen fra Holstebro, der hjalp atombomben til verden og bestemte, hvor den skulle kastes

Historien om Charles Christian Lauritsen er den fantastiske fortælling om tømrerlærlingen fra Holstebro, der deserterede fra militærtjeneste i Danmark og var med til at konstruere verdens første atombombe.

Under første verdenskrig stak han af til USA, hvor han læste fysik og blev professor på rekordtid. Han konstruerede verdens største røntgenrør og blev berømt som fysiker. Under andenverdenskrig bidrog han til krigsindsatsen på flere områder end nogen anden.

Han konstruerede et brandrør, der kunne skyde fly ned uden at ramme, og han producerede over to millioner raketter til det amerikanske søværn. Han var hemmelig agent i Sverige og hentede Hitlers V-2-raket til England. Krigens sidste år tilbragte han i Los Alamos, hvor han reddede et fastkørt atomprogram, og hvor han var med til at udpege Hiroshima og Nagasaki som bombemål.

Efter krigen kæmpede han sammen med Niels Bohr for kontrol med atomenergi og blev valgt som formand for de amerikanske fysikere. Han var modstander af brintbomben, men tilhænger af et stærkt amerikansk forsvar og var i mange år bl.a. rådgiver for den amerikanske præsident.

I Danmark er han glemt, men i USA er gader, biblioteker og laboratorier opkaldt efter ham, og et krater på månen bærer hans navn. Nu bliver beretningen om hans eventyrlige liv fortalt for første gang.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Knud Jakobsen
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Berlingske Media Forlag
Bredde: 153 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 538 g
Udgivelsesdato: 02 Apr 2013
Oplagsdato: 02 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771089837

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Danskeren bag bomben Berlingske Media Forlag