Dagbogen fra Guantánamo

Vis stort billede
Dagbogen fra Guantánamo

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Dagbogen fra Guantánamo er det første og eneste vidnesbyrd fra en indsat i Guantánamo-lejren.

Da Mohamedou Ould Slahi blev sendt til fængslet i Guantanámo-lejren på Cuba i 2002 begyndte en endeløs række af forhør, total isolation og tortur. Årene gik, og i 2007 konkluderede FBI og CIA, at Slahi ikke kunne sættes i forbindelse med en terrorhandling. En føderal dommer krævede Slahi løsladt i marts 2010, men den amerikanske regering ser ikke ud til at have planer om at løslade ham. USA har aldrig tiltalt ham for en forbrydelse. Han sidder stadig fængslet.

Efter tre år i fangenskab begyndte Slahi at skrive sin historie ned på engelsk. Det er blevet til en dagbog, hvor han fortæller om sit liv, inden han forsvandt i amerikansk varetægt, og om livet som indsat i Guantánamo-lejren. Dagbogen er ikke kun en levende beskrivelse af et justitsmord, men også et dybt personligt portræt af et menneske – fortalt med et overraskende overskud og sort humor.

Dagbogen fra Guantánamo er et vidnesbyrd af historisk værdi. Den er en censureret udgave af Mohamedou Ould Slahis håndskrevne dagbog. Den amerikanske stat har censureret teksten med mere end 2.500 sorte bjælker. Slahi har ikke fået mulighed for at deltage i processen eller at kommentere på bogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mohamedou Ould Slahi med Larry Siems
Sideantal: 424
Sprog: Dansk
Originalsprog: Arabisk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 154 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 655 g
Udgivelsesdato: 10 Feb 2015
Oplagsdato: 10 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771378153

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Dagbogen fra Guantánamo People'Spress