Da Gud så til den anden side - En odyssé gennem krig, eksil og forløsning

Vis stort billede
Da Gud så til den anden side - En odyssé gennem krig, eksil og forløsning

295,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Wiesław (Wesley) Adamczykvar kun syv år, da sovjetrusserne i maj 1940 deporterede ham, hans mor og hans to ældre søskende fra deres hjem i det østlige Polen til sovjetrepublikken Kasakhstan. Hans far, der var officer i den polske hær, var blevet taget til fange af den Røde Hær, da denne invaderede Polen i september 1939 og i forståelse med det nazistiske Tyskland besatte landets østlige del. I foråret 1940 blev Adamczyks far offer for Katyn-massakren, hvor NKVD, det sovjetiske hemmelige politi, myrdede omkring 16.000 polske officerer.
Deportationen blev indledning til en ti år lang odyssé, hvor familien måtte leve under de mest primitive forhold i en barsk natur og udholde sult og sygdomme - først i Sovjetunionen og derefter i Iran, hvor Adamczyks mor bukkede under for udmattelsen efter en forfærdende og flugtlignende udrejse fra Sovjetunionen. Flakkende fra land til land og fra flygtningelejr til flygtningelejr kæmpede Adamczyk for at overleve og for at bevare sin værdighed i udkanten af Anden Verdenskrigs begivenheder.
Da Gud så til den anden sideer erindringen om en barndom gennemlevet under grufulde vilkår. Den er i sin beretning om en enkelt families tab, lidelser og kamp for at overleve samtidig en personlig skildring af et begivenhedsforløb under Anden Verdenskrig, som fortsat kun er lidt kendt: Sovjetunionens krigsforbrydelser i forbindelse med krigen mod Polen i 1939 og den efterfølgende brutale fremfærd mod den polske civilbefolkning.
Wesley Adamczyk, født 1933, er BSc i kemi og har bifagseksamen i filosofi. Han er nu pensionist efter at have virket som kemiker og skatterådgiver. Han er endvidere en højt rangeret turneringsbridgespiller (Diamond Life Master). Adamczyk lever i dag i Illinois, USA.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Wesley Adamczyk
Sideantal: 378
Sprog: Dansk
Forord af: Norman Davies
Originaltitel: When God looked the other way
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jens Ellekær
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Ellekær
Bredde: 137 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 467 g
Udgivelsesdato: 17 Jun 2008
Oplagsdato: 17 Jun 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792173041

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Da Gud så til den anden side - En odyssé gennem krig, eksil og forløsning Ellekær