Carl Nielsen brevudgaven 5 (1914-1917)

Vis stort billede
Carl Nielsen brevudgaven 5 (1914-1917)

398,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Carl Nielsen Brevudgaven er en del af vores kulturarv - et enestående kildemateriale, uundværligt for enhver, som vil forstå dansk historie og kulturhistorie i perioden fra 1880'erne til 1930'erne. Samtidig er den en underholdende og til tider dramatisk beretning om Carl Nielsens liv og kunst.
Carl Nielsen levede i de år da det moderne Danmark og den moderne verden blev til, i de år hvor den ene befolkningsgruppe efter den anden fik stemme - og stemmeret - og kom til ære og værdighed, i de år hvor teknologiske fremskridt og materiel vækst kom på dagsordenen og hvor gammel moral og snærende bånd løsnede sig og også satte en psykisk vækst og udvikling på programmet. Selv satte Carl Nielsen i mangt og meget denne menneskelige ekspansion på musikalsk begreb.
Hans opstigning fra det fattige landarbejder- og musikantmiljø på Midtfyn til kunstens parnas som sit lands største komponist er et udtryk for den bevægelse i tiden og samfundet som for alvor satte ind i anden halvdel af 1800-tallet.
Han korresponderede med gud og hvermand - med folk fra det samfundslag han kom fra, med repræsentanter fra snart sagt alle dele og lag af det danske samfund og fra både det nordiske og det europæiske kulturliv.
>>Carl Nielsen er ikke blot en af vore største kunstnere, han hører til de få der har grebet så dybt i, og ind i, vor kultur gennem nogle generationer, at vi må interessere os for hvilke dybere bevægelser det var han prægede og var katalysator for. Vi skylder både ham og os selv at beskæftige os med ham og hans kunst og med hvad der skete med os og vor kultur i de år.<<
- John Fellow

Flere detaljer

Mere info
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: INDBUNDET
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Multivers
Bredde: 167 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1554 g
Udgivelsesdato: 26 Mar 2009
Oplagsdato: 26 Mar 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779172463

Sprog

Dansk

Carl Nielsen brevudgaven 5 (1914-1917) Multivers