Carl Alstrup - Manden på risten

Vis stort billede Tilføj
Carl Alstrup - Manden på risten

288,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bog med biografi + cd med Carl Alstrup-sange og monologer

Jubelen ville ingen ende tage, når revyskuespilleren Carl Alstrup (1877-1942) viste sig på en scene med sine pudsige monologer og morsomme viser. Han var tidens store komiker, der tog publikum med storm, når han sang Maggidudi eller Bobby, du må ha’ ondt i håret. I dag huskes han især for Manden på risten – en vise om den fattige mands glæder på risten foran en restaurant.

Men Carl Alstrup var langtfra selv tilfreds med sin karriere som revystjerne. Han havde intet højere ønske end at blive seriøs skuespiller, fordi han mente, at der skulle være en vis balance mellem det komiske og det tragiske. I begyndelsen af 1920’erne forsøgte han sig som seriøs skuespiller ved at optræde i Shakespeares Othello og Dumas’ Kean, men den hårde kritik førte ham ned i en dyb afgrund. Først efter mange års kamp lykkedes det ham at få sit gennembrud som karakterskuespiller i Den gode soldat Svejk.

Man har ofte sagt, at revygenren er den sværeste af dem alle. For Carl Alstrup var revygenren nok sværest at frigøre sig fra. Denne biografi fortæller, hvordan han gjorde det.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jesper Tveden
Sideantal: 204
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Bog & CD
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Multivers
Bredde: 161 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 572 g
Udgivelsesdato: 09 Jan 2011
Oplagsdato: 09 Jan 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779172579

Sprog

Dansk

Carl Alstrup - Manden på risten Multivers