Blekingegadebetjenten - kriminalinspektør Jørn Moos fortæller

Vis stort billede
Blekingegadebetjenten - kriminalinspektør Jørn Moos fortæller

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den 2. maj 1989 åbnede kriminalinspektør Jørn Moos døren til Blekingegade 2, 1.th. Som leder for røveriafdelingens efterforskningsenhed havde Moos i månedsvis stået i spidsen for en efterhånden desperat jagt på beviser mod en gruppe venstrefløjsaktivister, som politiet mistænkte for drabet på en bare 22 år gammel betjent under et groft røveri mod Købmagergades Postkontor i det indre København. En gruppe, som netop på denne forårsdag gik over i historien som Blekingegadebanden. For bag døren fandt politiet en sand terroristrede. Her opbevarede Blekingegadebanden planer over udførte og planlagte røverier og kidnapninger, stribevis af falske id-kort og våben nok til at forsyne en mindre borgerkrig - fra håndvåben til plastisk sprængstof og panserværnsraketter.
I Blekingegadebetjentenfortæller Jørn Moos sin historie om den nervepirrende opklaring af Blekingegadebandens mange forbrydelser. For med fundet i Blekingegade faldt brikkerne på plads i en række spektakulære sager, som i årevis havde ligget uopklarede.
I bogen fortæller Jørn Moos også om sin tid i politiet før og efter Blekingegadesagen. Om værtshusslagsmål og småforbrydere i slummen på Nørrebro i 60'erne, om narkobaroner i Vridsløselille Statsfængsel i 70'erne, om politimorderen Palle Sørensens præmieobligationer og meget mere.

Jørn Moos (f. 1940) er pensioneret kriminalinspektør. Begyndte i Københavns Politi i 1966 og sluttede i 2003 som leder af kriminalpolitiet i Lyngby. Sad i en særlig undersøgelsesgruppe og ledte efterforskningen af røveriet mod Købmagergades Postkontor i 1988, hvor en ung betjent blev dræbt. Er i dag byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Bogens forfattere Jeppe Facius (f. 1968) og Anders-Peter Mathiasen (f. 1959) er begge journalister og har bl.a. modtaget Cavling-prisen 2004 for deres afsløring af eksrockeren Dan Lynges samarbejde med politiet i bogen Dan Lynge - mit dobbeltliv.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anders-Peter Mathiasen / Jeppe Facius
Sideantal: 199
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 141 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 415 g
Udgivelsesdato: 25 Oct 2007
Oplagsdato: 25 Oct 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770551861

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Blekingegadebetjenten - kriminalinspektør Jørn Moos fortæller People'S Press