Beijing Love Story - To aktivisters kamp for kærlighed og menneskerettigheder i Kina

Vis stort billede
Beijing Love Story - To aktivisters kamp for kærlighed og menneskerettigheder i Kina

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sommer-OL i Beijing 2008. Verdens øjne hviler på den kinesiske hovedstad, og folkerepublikken gør alt for at fremstå moderne, effektiv og åben. Men bag kulisserne har det hemmelige politi travlt med at undertrykke og fængsle politiske aktivister – ingen skal forstyrre glansbilledet af det moderne Kina.
Den mest åbenmundende og frygtløse af aktivisterne hedder Hu Jia. En ung mand, der utrætteligt kæmper for demokrati, kendt og respekteret i USA og Europa – og hadet af de kinesiske myndigheder. Kort inden nytår 2008 bliver han arresteret i sin lejlighed for at ville ”omstyrte den kinesiske stat”. Hans kone, Zeng Jinyan, der selv er aktivist, sidder målløs med parrets nyfødte datter, mens det hemmelige politi endevender lejligheden. Da politiet er gået med Hu, idømmes mor og datter husarrest og lever i uvished frem mod Hu Jias dom. Men dagen inden OL-festlighederne begynder, forsvinder de pludselig sporløst.
BEIJING LOVE STORYer historien om to unge aktivister, hvis kærlighed konstant sættes på prøve af det hemmelige politi. Gennem mere end 10 år lever de med chikane på åben gade, aflyttede telefoner, tæsk, spontane afhøringer og til sidst indespærring og fængsel. Kan idealismen overleve under sådanne forhold? Og kan kærligheden?
SAMI SILLANPÄÄer journalist på Finlands største avis, Helsingin Sanomat. Fra 2003 til 2009 reporterede han fra Beijing, hvor han lærte Hu Jia og Zeng Jinyan at kende. Han fortæller nu deres dramatiske historie om livet som moderne frihedskæmpere i verdens mest magtfulde diktatur.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sami Sillanpää
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originaltitel: Kiinalainen rakkaustarina
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ida Hassing-Jakobsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 160 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 658 g
Udgivelsesdato: 21 Aug 2014
Oplagsdato: 21 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671572

Sprog

Dansk

Beijing Love Story - To aktivisters kamp for kærlighed og menneskerettigheder i Kina Kristeligt Dagblads Forlag