Bag det evigt smukke

Vis stort billede
Bag det evigt smukke

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

”Skal læses! Mumbais slum fremstillet og forstået på en helt ny måde i et intenst smukt sprog” – Salman Rushdie

Asha er dronning af slummen, teenageren Abdul lever af at videresælge de riges affald – og sammen er de to af hovedpersonerne i en sand og inspirerende historie fra et af Indiens utallige slumkvarterer. Bag det evigt smukke illustrerer, hvordan ambitioner og håb for fremtiden kan blomstre i selv de mest udpinte, mudrede og stinkende omgivelser – og om, hvor galt det kan gå, når tragedien rammer.

Midaldrende Asha og unge Abdul vil frem i verden. De vil have del i Indiens nye rigdom – og kæmper på hver sin måde for at komme tættere på Mumbais nye, glitrende virkelighed. Asha drømmer om magt, koste hvad det vil. Abdul drømmer om en hustru, der kan holde lugten af ham ud. Bogens forfatter, den prisbelønnede journalist Katherine Boo , lader i romanform disse drømme udfolde sig – og kuldsejle – så det er umuligt at lægge bogen fra sig.

Katherine Boo har tilbragt måneder sammen med sine hovedpersoner, og med intelligens, humor og stor indsigt tager hun os med ind i hjertet af en verden, de fleste af os kun har beskuet på bekvem afstand, fra turistbussen eller tv-stolen derhjemme – og ind i kernen af rigtige menneskeliv, som det er svært at ryste af sig igen. For der kommer mere end én tragedie på tværs af alle fremtidsplaner og håb, når affaldssælgeren Abdul anklages for en alvorlig forbrydelse, den allestedsnærværende korruption sætter en stopper for al reel udvikling og terrorangreb ryster den indiske millionby.

Katherine Boo leverer en barsk og usentimental beskrivelse af, hvad der sker, når menneskelige ambitioner, mod og håb konfronteres med en omskiftelig og tumultarisk moderne virkelighed – og når to familier, som bor kun adskilt af tynde vægge, får magten til at afgøre hinandens skæbne. Bag det evigt smukke er solgt til udgivelse i en lang række lande, deriblandt Holland, Frankrig og England.

Katherine Boo er amerikansk journalist og har i bl.a. The New Yorker og The Washington Post skrevet om især fattige og udsatte menneskers kår. I 2000 modtog hun Pulitzer-prisen. Boo har boet flere år i Mumbai og har tidligere udtalt, at hendes arbejdsmetode består i, at hun gør sig usynlig og rapporter, hvad der sker omkring hende.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Katherine Boo
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Originaltitel: Behind the beautiful forevers
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: HÆFTET
Oversætter: Martin Aitken
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 153 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 622 g
Udgivelsesdato: 03 Jun 2012
Oplagsdato: 22 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712047643

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Bag det evigt smukke Gads Forlag