Asger Jorn - en biografi

Vis stort billede
Asger Jorn - en biografi

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

"Mesterværk" Weekendavisen

"Gigantisk værk... Der er guf og nørdede detaljer til ugers fordybelse."

**** Ekstra Bladet

"Vidende og kompetent" **** Jyllands-Posten

NYUDGIVELSE

Asger Jorns livsværk omfatter næsten 2300 malerier, over 400 grafiske arbejder, lige så mange keramiske værker, tusinder af tegninger og et forfatterskab på hen ved 200 offentliggjorte artikler og 14 bøger.

Denne biografi, som bygger på breve, manuskripter og mundtlige erindringer, skildrer Asger Jorns liv og virke, hans samarbejde med kunstnere i Danmark og det øvrige Europa og hans personlige og kunstneriske udvikling.

Denne bog er resultatet af over 30 års arbejde med indsamling af oplysninger om Asger Jorns liv og gerninger. Bogen udkom oprindelig i to bind i 1994-97 og udsendes nu for første gang samlet og uforkortet i ét bind. ASGER JORN - EN BIOGRAFI skildrer Asger Jorns liv og virke, hans samarbejde med kunstnere i Danmark og Europa og hans personlige og kunstneriske udvikling. Foruden breve, manuskripter og andre dokumenter fra Jorns efterladte arkiv bygger bogen på mundtlige erindringer og på Troels Andersens møder med en lang række af de kunstnere, der kom til at spille en rolle i Jorns liv.

Jorns værk omfatter næsten 2300 malerier, over 400 grafiske arbejder, lige så mange keramiske værker, tusinder af tegninger og et forfatterskab på hen ved 200 offentliggjorte artikler og 14 bøger. Hvordan kunne alt dette kunne rummes i et enkelt liv? Det prøver Troels Andersen at give svar på i denne bog, hvor han fortæller om lærerenkens søn Asger Jørgensens forvandling til den europæiske kunstner Asger Jorn.

Troels Andersen, kunsthistoriker og forfatter, mødte Asger Jorn i 1962 og medvirkede igennem en årrække til at opspore og registrere alle Asger Jorns malerier. I 1970 blev han fast knyttet til Asger Jorns samlinger på Silkeborg Kunstmuseum, som han efterfølgende var leder af i perioden 1973-2004.

Asger Jorn - en biografi udgives i samarbejde med Museum JORN i Silkeborg.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Troels Andersen
Sideantal: 530
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 21 May 2011
Oplagsdato: 21 May 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771220018

Udgivelsesår

1994

Sprog

Dansk

Asger Jorn - en biografi Lindhardt & Ringhof