Anklageren - En sag for Stürup

Vis stort billede
Anklageren - En sag for Stürup

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Som anklager gennem næsten 40 år har Anne Birgitte Stürup især interesseret sig for drabssager, voldtægter og seksuelt misbrug af børn. Anne Birgitte Stürup bruger som anklager sin indignation professionelt, og flere sager, hun har ført på anklagemyndighedens
vegne, har resulteret i retshistoriske afgørelser. Uanset, om det drejede sig om det dødelige overfald på avisbuddet på Amager, sagen mod den hiv-smittede karatetræner eller serievoldtægtsforbryderen fra de københavnske parker, har Stürup forsøgt at være de uskyldige og ofte helt tilfældige ofres talerør i retten.

Det fortæller hun i denne bog, som er den første herhjemme, hvor en offentlig anklager indvier offentligheden i sit arbejde for anklagemyndigheden. Dermed giver bogen et sjældent indblik i det danske retssystem, set gennem en af de mest erfarne anklagere – Stürup har som den eneste aktive anklager herhjemme rundet
hundrede nævningesager.

Gennem de principielle, spektakulære og voldsomme sager fortæller hun, hvordan hun forbereder vidneafhøringer, vurderer beviser, oversætter kompliceret jura for nævningerne og forsøger at få retten til at udfordre retspraksis.

Anklageren – En sag for Stürup er en bog om en modig kvinde, der får kræfter fra en tryg opvækst til at kæmpe mod de overgreb, som især mænd begår.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Bjerg / Morten Bruun
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Bogkompagniet
Bredde: 167 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 514 g
Udgivelsesdato: 19 Apr 2010
Oplagsdato: 19 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792294241

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Anklageren - En sag for Stürup Bogkompagniet