Anker Jørgensen. Statsminister. Revideret udgave

Vis stort billede
Anker Jørgensen. Statsminister. Revideret udgave

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Revideret udgave.

En nuanceret biografi om Danmarks mest populære statsminister. Bogen tegner et tæt og levende portræt af Anker Jørgensen gennem alle de dramatiske perioder i hans tid som statsminister og formand for Socialdemokratiet. Fra den overraskende udnævnelse i 1972, over Jordskredsvalget, oliekrisen, de store økonomiske forlig, kampen om atomkraften og Christiania, SV-regeringen og Ritz-skandalen til fodnotepolitikken og det mislykkede forsøg på igen at vinde regeringsmagten. Bogen giver desuden indblik i privatmennesket Anker Jørgensen, i reaktionerne på de politiske rutsjeture og i hans forhold til familien, herunder kampene, han måtte tage med sin ældste søn, der var aktiv på den yderste venstrefløj. Biografien er baseret på interview med de fleste nulevende ministre i Anker Jørgensens regeringer, foruden gruppemedlemmer, politiske modstandere, fagforeningsfolk, embedsmænd og Anker Jørgensens egen familie. Herudover trækker bogen på omfattende skriftlige kilder i form af ikke tidligere udgivne dagbogsoptegnelser, gruppemødereferater og Anker Jørgensens eget arkiv. Thomas Thurah har desuden som den første fået adgang til alle ministermødereferaterne fra Anker Jørgensens fem regeringer. Bogen er rig på overraskelser. Både om politikeren og privatmennesket Anker Jørgensen. Den skildrer også, hvor opslidende livet som toppolitiker er. Og hvilke tragiske konsekvenser det fik for flere i og omkring Anker Jørgensens regeringer.

”Thurah er saglig i sin fremstilling af det historiske forløb og dets brudflader. Loyal over for virkeligheden stiller han rækker af forhold op, der taler for det ene og for det andet. Hans konklusion er, at Anker Jørgensen var langt bedre, end overleveringen – >>myten<< – siger.”

Berlingske

”Således bliver historien om Anker og alle de små historier, der hører med, til en større historie, et stykke af Danmarks historie, underholdende og tankevækkende på én gang, for hvad enten, vi vil det eller ej, er Anker Jørgensen og hans historie en del af os, af vores egen fortælling.”*****

Jyllandsposten

"Thomas Thurahs mursten af en biografi om statsminister Anker er en præstation." *****

- Ekstra Bladet

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Thurah
Sideantal: 664
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: People'Spress
Bredde: 159 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 791 g
Udgivelsesdato: 03 Apr 2016
Oplagsdato: 03 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771801743

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Anker Jørgensen. Statsminister. Revideret udgave People'Spress