Angela Merkel - Kansleren og hendes verden

Vis stort billede
Angela Merkel - Kansleren og hendes verden

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Angela Merkel voksede op i DDR, forfulgte en forskerkarriere inden for naturvidenskab og opnåede en doktorgrad. En karriere lå lige for. Indtil hun i slutningen af firserne begyndte at involvere sig i politik og efter Murens fald blev en af genforeningskansleren Helmut Kohls foretrukne i partiet CDU.

Som hans protegé blev hun minister for kvinder og unge og senere for miljø og atomsikkerhed. Men lærlingen trådte ud af mesterens skygge. Angela Merkel var den første fremtrædende CDU-politiker, der brød med legenden Kohl efter en skandale, hvor han havde dækket over ulovlige partibidrag. Den 9. april 2000 lykkedes det endvidere Merkel at udmanøvrere alle de store kronprinser, der havde kørt sig i stilling til at efterfølge Kohl i det overvejende katolske, mandsdominerede parti. Dette på trods af sit køn, sin protestantiske baggrund, sin fortid i Østtyskland og sin barnløshed.

Angela Merkel tiltrådte som Tysklands kansler den 22. november 2005, som den første kvindelige kansler, den første kansler fra det tidligere Østtyskland og som den yngste kansler i forbundsrepublikkens historie. I september 2009 blev hun genvalgt for første gang, i september 2013 for anden gang. Angela Merkel har båret Tyskland gennem krisen med usvækket mandat. Og internationalt har hun samtidig høstet bred anerkendelse for sine evner som forhandler, f.eks. som EU-formanden, der i juni 2007 skabte enighed om en ny EU-traktat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stefan Kornelius
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 166 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 524 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2014
Oplagsdato: 24 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771379884

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Angela Merkel - Kansleren og hendes verden People'Spress