Anders Lassens krig - 9. april 1940 – 9. april 1945

Vis stort billede
Anders Lassens krig - 9. april 1940 – 9. april 1945

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Historien om alle tiders mest berømte og dekorerede danske krigshelt og patriot. For sin indsats i britisk tjeneste under Anden Verdenskrig modtog Anders Lassen ikke mindre end tre gange Military Cross og posthumt et Victoria Cross, som den eneste ikke-brite i Anden Verdenskrig
Anders Lassen var kun 20 år, da han i 1940 pga. af den tyske besættelse af fædrelandet følte sig kaldet til at melde sig i britisk tjeneste. Fem år senere faldt han i kamp kun få uger før befrielsen. I krigen fandt den hvileløse sjæl Anders Lassen et formål med sit liv og anvendelse for sine talenter. Den styrke og de færdigheder han udviste i aktiv krigstjeneste skulle blive legendariske. Under krigen deltog han med Small Scale Raiding Force – det senere Small Boat Service – i adskillige commandoraids mod tyske garnisoner på de besatte øer i Den Engelske Kanal og endnu flere mod tyske og italienske styrker rundt om i det græske øhav, hvor han mange steder stadig hyldes som den store befrier.
Anders Lassens krig er en biografi og skildrer de dramatiske begivenheder, Anders Lassen deltog i, men også hans opvækst og det hvileløse sind, som drev ham ud på eventyr i en ung alder. Bogens fokus er dog de spændende og heroiske år 1940-45. Anders Lassens krig foregik i periferien af “den store krig”, men ved hjælp af ‘krydsklip’ til politiske, strategiske, propagandistiske, efterretningsmæssige, militærtekniske og andre forhold, der var bestemmende for, hvor og hvordan Anders Lassen og hans kammerater i specialstyrkerne skulle sættes ind, bringes hans krig i forbindelse med den store. Bogen er baseret på kilder, som forfatteren har opsøgt hos Lassens familie og i England, Tyskland, Italien og på de græske øer, hvor Lassen spillede en rolle.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Harder
Sideantal: 592
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 157 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 39 mm
Vægt: 857 g
Udgivelsesdato: 24 Mar 2015
Oplagsdato: 24 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144877

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Anders Lassens krig - 9. april 1940 – 9. april 1945 Informations Forlag