Tjick

Vis stort billede
Tjick

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Prisbelønnet tysk road novel udkommer på dansk


Da den 14-årige berlinske gymnasieelev Maik Klingenberg opdager, at han – som en af de få i klassen – ikke er inviteret til fødselsdagsfest hos sit crush, Tjatjana, bliver han sønderknust. For at gøre ondt værre skal han tilbringe de første to uger af sommerferien alene i familiens store hus, for hans alkoholiserede mor er på afvænningsklinik og han far på ”forretningsrejse” med sin sexede assistent. Maik står over for en forfærdelig sommer. Da dukker hans nye, russiske klassekammerat Tjick op i en stjålet Lada. Tjick – egentlig Andrej Tjitakov – er svær at blive klog på. Han har gået på specialskole inden gymnasiet, er ofte fuld, har måske kontakt til den russiske mafia og er i det hele taget ikke et mønstereksempel på god integration. Alligevel sætter Maik sig ind i bilen. Det bliver begyndelsen på en uforglemmelig rejse gennem et eventyrligt tysk sommerlandskab – med kurs mod den rumænske provins Valakiet.
På deres odyssé støder Maik og Tjick på mange sære, men ofte hjælpsomme, eksistenser, bl.a. en skydegal kommunist, en fartdjævel af en kvindelig talepædagog og den smukt syngende, men stærkt lugtende pige Isa.
Tjick er en roman om et umage venskab mellem to drenge – en road novel spækket med humor og melankoli. Bogen er skrevet i et frisk og levende sprog og henvender sig både til unge og voksne læsere. Tjick er Wolfgang Herrndorfs tredje roman og blev en dundrende succes, da den udkom i Tyskland i 2010. Bogen lå på den tyske bestsellerliste i over et år, er solgt i over 1 million eksemplarer og er med den nu foreliggende danske udgave udkommet i 27 lande. Tjick har vundet Deutscher Jugendlitteraturpreis og Clemens Brentano-prisen, begge i 2011, samt Hans-Fallada-prisen i 2012. Wolfgang Herrndorf var en anerkendt tysk forfatter, maler og illustrator bosat i Berlin. Han blev ikke kun kendt i Tyskland på grund af sine romaner, men også fordi han – efter at være blevet diagnosticeret med kræft i hjernen og helt frem til sit selvmord – publicerede sin private dagbog på internettet.


Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Wolfgang Herrndorf
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Maj Westerfeld
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 12 Jun 2014
Oplagsdato: 12 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771412567

Sprog

Dansk