Solsortesletten

Vis stort billede
Solsortesletten

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Det sorte Bjerg har altid beskyttet beboerne i landsbyen Basjac mod farer udefra. Derfor håber 16-årige Goshy, at det også denne gang vil beskytte de Kosova-albanske beboere mod serberne, som rykker nærmere og nærmere.
Desuden sætter han sin lid til, at fredsforhandlingerne i Paris standser krigen, selvom TV-reportagerne på CNN ikke tyder på det.
Men den brutale etniske udrensning ruller snart ind over Basjac, hvor husene plyndres og sættes i brand, inden mere end halvdelen af landsbyens albanske mænd og store drenge henrettes af serbiske militssoldater. Goshys lillebror Mithar når at stikke af, og Goshy overlever som den eneste massakren, men bliver hårdt såret.
Sammen flygter brødrene igennem det krigshærgede Kosova og når frem til en serbisk landsby, hvor en gammel kone og hendes barnebarn hjælper Goshy med at komme til hægterne.
Brødrenes veje skilles, da Mithat slutter sig til oprørsbevægelsen UCK, og Goshy må nu på egen hånd forsøge at finde sin mor og to søstre - og måske ikke mindst Rebeka fra landsbyen, som han er forelsket i. Han bliver taget til fange af Arkans frygtede Tigre og bragt til en lejr, hvor der kun er unge piger og drenge.
Under et UCK-angreb lykkes det Goshy at flygte, og sammen med sin genfundne hund Sinbad opsporer han Rebeka, der opholder sig i en skov sammen to andre unge piger. Men Rebeka har forandret sig. Hun synger underlige sange og tvinger Goshy ud i hans livs sværeste valg.
Solsorteslettensætter ansigter på en krig, der begyndte som serbernes årelange undertrykkelse af Kosova-albanerne og endte med Natos bombetogter mod mål i Jugoslavien. Det er en handlingsmættet og dramatisk historie om menneskers kamp for at overleve i ekstreme situationer, hvor al normalitet er sat ud af kraft. Det er en historie om menneskers ondskab og hjælpsomhed, om håbløshed og håb - og om had og kærlighed. Og ikke mindst er det en roman, der viser, at afstanden fra at være offer til at blive bøddel er kortere, end de fleste tror.
Torben Poulsenhar bl.a. skrevet den roste trilogi om Smilja og den bosniske borgerkrig. Solsorteslettener hans ottende ungdomsroman.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torben Poulsen
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Ingen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Moskito
Bredde: 135 mm
Højde: 208 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 264 g
Udgivelsesdato: 01 May 2000
Oplagsdato: 01 May 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788798542667

Udgivelsesår

2000

Sprog

Dansk