Regnen

Vis stort billede
Regnen

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Ruby er en helt almindelig femtenårigteenager, som bor med sin mor, stedfar og lillebror. Hun har en bedstevenindeLeonie og en rival Saskia, elsker tøj, makeup og er forelsket i den populæreCaspar McCloud. Under en privat fest hos hippiebarnet Zak, hiver forældrenepludselig alle de unge mennesker inden døre (selvfølgelig lige netop mens Rubyer i gang med at kysse med Caspar i familiens udendørs hot tub). I radioen hørerde paniske stemmer, der fortæller: Det er i regnen, det er i regnen … De ungemennesker har svært ved at tage det alvorligt. Caspar bliver ramt af et pardråber regn, og Zaks mor kører ham til hospitalet, mens Ruby bliver sat afhjemme ved sit hus.

En epidemi har ramt England, og det gårhurtigt op for Ruby, at regnen er livsfarlig, blot en enkelt dråbe inficererdit blod og slår dig ihjel. Man kan ikke drikke vandet længere, og landet er iundtagelsestilstand, supermarkederne plyndres, folk dør omkring Ruby, og snartbefinder hun sig alene på vej tværs gennem landet for at finde hen til sin far.

Det er hendes historie, der fortælles touger senere, hvordan en ganske almindelig teenager pludselig befinder sig i sitlivs mareridt for at overleve i en verden, der ikke er længere.

Ruby er dybt troværdig som fortæller, formidt i den dystopiske verden, hun befinder sig i, fastholder hun sinteenage-agtige opførsel, hvilket gør hende fascinerende og tilføjer en delhumor til den ellers indimellem ret sørgelige historie.

Forfatteren, Virginia Bergin, har studeretpsykologi, men forlod psykologien til fordel for sin skrivning. Siden da harhun skrevet poesi, noveller, film og tv-manuskripter og et teaterstykke, dernæsten blev opført. Udover at skrive arbejder hun med online undervisning oglaver interaktive kurser for Åbent Universitet. Hun bor på landet i området vedSomerset, og hendes nærmeste nabo er en hest.

Forfatteren siger selv dette: ”Jeg har ikkeselv skrevet denne historie, det har Ruby, det er hendes egen historie. Hun ermin hovedperson, og hun skrev en historie om, hvad der sker, når en heltalmindelig (og ret unik, for det er alle i bund og grund) engelsk teenagerfanges i en global apokalypse.

Hendes historie er en sci-fi, apokalyptisk,dystopisk horror-thriller – fuld af humor, upassende fodtøj, krydret med enbakterie fra det ydre rum.

Det er også en historie om kærlighed;kærlighed til sine kære, sin familie, sine venner, til fremmede … til den jord,vi bor på … og til den (måske) forkerte dreng.”

Bogen er velegnet til 13+ (men voksnebliver også underholdt og berørt)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Virginia Bergin
Sideantal: 408
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Rain
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Randi Bjerre Høfring
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 210 mm
Udgivelsesdato: 07 Mar 2016
Oplagsdato: 07 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740607352

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk