Mødre er farlige med knive

Vis stort billede
Mødre er farlige med knive

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Ny ungdomsbog af den prisvindende, belgiske forfatter Do Van Ranst

Det skete, før jeg blev født eller senest lige efter, for jeg har aldrig kendt min far. Det eneste, jeg ved om ham, er, at han har levet engang, og at han fik min mor så langt ud, at hun stak ham ihjel med en køkkenkniv. Det har jeg fået at vide af min mor, selv om hun somme tider også påstår, at det ikke gik til på den måde. Hvis jeg bliver ved med at spørge om det, for eksempel. Det kan hun ikke holde ud. Og jeg kan blive ved med at spørge om det, siger hun.

Mødre er farlige med knive er historien om teenagedrengen Jef, der bor sammen med sin smukke mor og handicappede søster i et større etagebyggeri. I bygningen bor også Jefs irriterende ven, Süleyman. Det socialt belastede område er hjemsted for en række spændende områder, såsom flaskeengen, hvor Jef går ud med søsteren, Lene, når det blæser, og som senere bliver omdrejningspunkt for en begravet hemmelighed. Jef har aldrig mødt sin far. Nu har Jefs mor fået en ny kæreste, Harry, som Jef på alle tænkelige (og utænkelige) måder forsøger at skræmme ud af sit, moderens og søsterens liv. Jefs livlige fantasi sætter gang i et projekt, der skal overbevise Harry om, at mødre er farlige med knive.

Bogen skildrer blændende en teenagedrengs liv - både i fantasien og i virkeligheden. På en rørende og humoristisk måde kommer vi ind under huden på Jef og hører om et kærligt forhold til en handicappet søster, en omsig gribende livlig fantasi, et venskab på godt og ondt, nabopigens bryster og en hel masse andre ting, der rører sig i livet på en teenagedreng. Ikke alt i den verden, som Do Van Ranst skildrer i Mødre er farlige med knive , vil umiddelbart være genkendelig for alle læsere, men Do Van Ranst lader os åbne øjnene for mangfoldigheden i vores samfund.

Mødre er farlige med knive er skrevet af belgiske Do Van Ranst , der vandt prisen for bedste ungdomsbog i Belgien i 2008 for denne bog - ligesom han også vandt prisen for bedste belgiske og tyske ungdomsbog for Min far siger, at vi redder liv , som udkom på Turbineforlaget i 2009.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Do Van Ranst
Sideantal: 173
Sprog: Dansk
Originaltitel: Moeders zijn gevaarlijk met messen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Aino Roscher
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 14 Dec 2010
Oplagsdato: 14 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770903936

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk