Min lille Malvina

Vis stort billede
Min lille Malvina

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Min lille Malvina

Ny ungdomsroman om den magtesløshed og frygt, der følger med incest. Men også en bog om mod, venskab og kærlighed.

Malvina nærmer sig sin 14-års fødselsdag, og alt, hun ønsker sig, er et normalt teenage-liv med kærlighed, fester og uafhængighed. Men Malvinas liv er noget rod, og mens hun forsøger at skabe orden, fortsætter problemerne omkring hende.

>>Bedstefar har kysset mig,<< siger jeg, eller jeg hører mig selv sige det. >>Jeg vil ikke have, at han kysser mig igen.<<
Far siger ikke et ord.

Hverken Malvinas forældre eller søskende tager Malvinas ord alvorligt. Malvina forsøger at undgå at skulle tage hen til sin bedstefar alene med mad, som hun ellers har fået besked på, da bedstefar ikke selv kan klare sig efter bedstemors død. Hun tvinges på den måde til fortsat at skulle besøge en bedstefar, der gang på gang misbruger sin status som kærligt familiemedlem, når han rører Malvinas krop og kysser hende.

Truslerne fra bedstefar skaber frygt og forvirring, og Malvina formår ikke at sige fra. Hun føler, at hun er blevet frarøvet sin barndom, og hendes liv er fuld af 'blinde pletter'. Som følge af Malvinas frygtelige situation har hun svært ved at vise følelser for drengen Skruen, der blidt, men vedvarende, viser interesse for hende, trods Malvinas lukkede og afvisende fremtoning.

Dette er tyske Beate Teresa Hanika s debutroman. Hun er født i 1976 i Tyskland og vandt i 2007 den tyske børne- og ungdomsbogpris Oldenburger Kinder und Jugendbuchpreis for Min lille Malvina . Bogen er også nomineret til Deutscher Jugendliteraturpreis 2010.

Med Min lille Malvina har Beate Teresa Hanika taget fat i et yderst følsomt emne: seksuelt misbrug af børn. Med en forsigtig, men dog klar tone sætter hun ord på flere af de svære problemstillinger, som et misbrugt barn står i. En stærk og barsk roman, der fintfølende formår at fremstille en svær situation.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Beate Teresa Hanika
Sideantal: 193
Sprog: Dansk
Originaltitel: Rötkappchen muss weinen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Birgit Fuglsang
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 07 Nov 2010
Oplagsdato: 07 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770903943

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk