Jagten på mayabogen

Vis stort billede
Jagten på mayabogen

148,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

>>Vi gider ikke høre mere om drenge, der flyver på kosteskafter, eller drager og troldmænd og onde dværge. Det er for barnligt. Vi vil høre noget spændende, noget der virkelig er sket, i den verden, vi lever i, noget om nogen vi kender<<...
Hans Ole Østergaardhar med sit forord i første bind om de to oplevelseslystne drenge Finn og Ole, taget hul på en vedkommende og aktuel debat; nemlig virkelighedens samfundsproblematikker og den dertilhørende ansvarsbevidsthed, som han ser de seneste årtier er forsvundet fra børne- og ungdomslitteraturen og fra den opvoksende ungdom.
Jagten på Mayabogenviderefører forfatterens mission om en verdensrealistisk bog. Kamufleret med overnaturlige væsener og fantasifulde påfund informerer bogen læseren om den virkelige verden; Ole og Finn finder et værdifuldt manuskript udarbejdet af tyskeren Archibald Von Goritius i samarbejde med en mayaspåmand og en kalenderekspert i 1791. Bogen er dukket frem i et gammelt urværk på Rosenborg Slot, og er tilsyneladende blevet stjålet efter sin tilsynekomst. Finn og Ole skal igennem mobning og bittert uvenskab og en begivenhedsrig rejse til Sydmexico, for at prøve at opspore den gamle bog. Bogen handler om noget så aktuelt, som klimaproblemerne, Og farerne ved fortsat afbrænding af fossile brændstoffer. Den er derfor en torn i øjet på de store olieselskaber. Også ytringsfrihedens trange vilkår i DK behandles:
Som i bind et, er løjtnant Hans Greval, stadigvæk på flugt fra PET, fordi han har afsløret det løgnagtige i den danske regerings påstande om Sadam Husseins besiddelse af masseødelæggelsesvåben, som begrundelse for Danmarks deltagelse i Irakkrigen.
Grevals forsvarsadvokat RIP er den eneste, der kan kommunikere med og hjælpe den tilskadekomne tryfit, som er indespærret i en skummel bjerghule et sted i Mexico...

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Østergård / H.O. Østergaard
Sideantal: 544
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tryfitten
Bredde: 152 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 866 g
Serie: Finns og Oles sandfærdige beretninger
Udgivelsesdato: 12 Apr 2009
Oplagsdato: 12 Apr 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799081028

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk