Det gør kun ondt en gang

Vis stort billede
Det gør kun ondt en gang

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

DET GØR KUN ONDT EN GANG er fortællingen om konsekvenserne af et altomfattende forældresvigt og et system, der ikke arbejder med individer eller har ressourcerne til at handle.


Bogen skildrer, hvad der sker med en person, der aldrig får at vide, at hun er god nok, at hun kan noget, eller at hun er elsket. Og så er det ikke mindst historien om Dianas kamp for efterfølgende at skabe sig en normal tilværelse og lære sig selv at være et helt menneske. Selvom Diana i dag har job, mand, barn, hus og bil, er hendes kamp ikke slut. Det vil den måske aldrig være, men med denne bog tager hun afsked med sit første liv og slår en streg i sandet. Gennem interviews, dagbogsnotater og breve har hun overleveret sin historie til Peter Krogholm, der med indlevelse frit genfortæller den i en række dramatiserede flashbacks.
Alle situationer har fundet sted, men navne og steder er ændret af hensyn til de berørte, og fordi denne historie kunne udspille sig hvor som helst. Og gør det hver dag. Dialoger er en blanding af erindring og nydigtning, ligesom nogle breve optræder i original form, og andre er redigerede til at passe til den overordnede fortælling. Derudover er nogle personer tillagt mere eller mindre vægt af hensyn til historien.
Bogen vil kunne finde anvendelse i gymnasieundervisningen i flere fag og på flere niveauer samt i folkeskolens ældste klasser som del af den danskfaglige værktøjskasse.
“En gribende og barsk historie. Bogen udfolder på fornemste vis, hvor svært det er at bryde den sociale arv. En solstrålehistorie, som skildrer, at livet kan være en balancegang, hvor bare nogle få voksnes tillid og opbakning er tungen på vægtskålen, der afgør, at det ikke bliver afgrunden, men livet, der vælges. En utrættelig kamp af et ”mælkebøttebarn”. Bogen gør ikke kun ondt en gang – der er masser af stof til eftertanke,” siger skolebibliotekar, Jytte Saugstrup
“DET GØR KUN ONDT EN GANG er en utrolig spændende, men barsk fortælling formidlet i en stærk socialrealisme oplevet indefra. Den er på mange måder vældig interessant, især i undervisningsøjemed. Den er fængende, hurtig, provokerende og har et ungt touch,” siger Maria Dose Bertelsen, lektor i dansk og samfundsfag, Næstved Gymnasium
Om forfatteren: Peter Krogholm er født i 1976, opvokset i Bording og i dag bosiddende på Frederiksberg. Han blev uddannet journalist i 2004 og har siden arbejdet som freelancer for en lang række medier i ind- og udland. Har sammen med Thomas Brunstrøm tidligere udgivet interviewbogen Pop & Passion - U2 med danske ører (Byens Forlag, 2010).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Diana Hansen / Peter Krogholm
Sideantal: 276
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 200 mm
Udgivelsesdato: 19 Aug 2014
Oplagsdato: 19 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771418453

Sprog

Dansk