Nina Bang - som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp

Vis stort billede Tilføj
Nina Bang - som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp

299,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Nina Bang –som mælkebøtter gennem asfalt erførste titel i en ny, letlæst serie af Kåre Bluitgen, der omhandler danske pionerer:

I 1915 fik kvinder og tjenestefolk stemmeret. Førhen var det kun mænd, derkunne stemme. Mælkebøtten var symbol på kvindernes kamp. Den var så stærk, atden kunne bryde op gennem asfalt. Nina Bang var en af dem, der gik forrest ikampen. Hun kæmpede for bedre forhold for de svage. For tjenestefolk ogarbejdere. For kvinder og børn. Og Nina Bang blev Danmarks første kvindeligeminister.

Første titel i serien De gik forrest tager med afsæt i historien om Nina Bang fat påfortællingen om kampen for kvinders rettigheder. Nina Bang kæmpede hele sit livfor de svageste i samfundet, og hun var en central skikkelse i indførelsen afstemmeret for kvinder og tjenestefolk i 1915.

Serien er målrettetfolkeskoleelever til frilæsning og temaarbejde. Den er skrevet i et mundret,letlæst sprog med en lix på 27 og er udstyret med indholdsfortegnelse,tidstavle samt illustrationer af Thomas E. Mikkelsen. Forfatter Kåre Bluitgener kendt for en lang række af bøger til børn og unge, f. eks. serien om deskandinaviske opdagelsesrejsende Vitus Bering, Jens Munk, Hark Oluf m. fl.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kåre Bluitgen
Sideantal: 44
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Thomas E. Mikkelsen
Udgiver: Turbine
Bredde: 155 mm
Højde: 212 mm
Serie: De gik forrest
Udgivelsesdato: 06 Apr 2016
Oplagsdato: 06 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740609455

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Nina Bang - som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp Turbine