Danmark besættes - Besættelsens første år

Vis stort billede Tilføj
Danmark besættes - Besættelsens første år

69,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I årene op til besættelsen diskuterer danske politikere det neutrale Danmarks muligheder for at forsvare sig i tilfælde af et opgør mellem stormagterne. Danmark er økonomisk afhængig af udenrigshandel med både Tyskland og Storbritannien, der befinder sig på hver sin side under 2. Verdenskrig. Danmark besættes af Nazityskland den 9. april 1940, og det overlegne tyske militær møder kun spredt dansk modstand.

Kort tid efter dannes en samlingsregering under socialdemokratisk ledelse, og et tæt politisk og kulturelt samarbejde mellem Danmark og den tyske besættelsesmagt indledes. Dagligdagen bærer præg af besættelsestidens mangel på mange almindelige hverdagsting. Danske nazister planlægger at overtage magten i Danmark, og danskere går i tysk tjeneste, mens danske kommunister arresteres. Efterhånden tager en spirende dansk modstand form med illegale tryksager, satiriske tegninger og alsang, og de første sabotageaktioner finder sted.

Danmark besættes indgår i serien TILBAGEBLIK. I bogen fortælles om Danmarks hurtige opgivelse af militær modstand og om Danmarks muligheder for at overleve som selvstændig nation med politisk uafhængighed og sit eget kulturelle præg. Der berettes også om bruddet med tyskerne i august 1943, da den danske regering fralagde sig ansvaret for videre samarbejde og overlod dette til de danske departementschefer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Aage Hoffmann / Jeanne Bau-Madsen
Sideantal: 48
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Flachs
Bredde: 227 mm
Højde: 277 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 474 g
Serie: Tilbageblik
Udgivelsesdato: 05 Dec 2010
Oplagsdato: 05 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762715820

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Danmark besættes - Besættelsens første år Forlaget Flachs