Tonje Glimmerdal

Tonje Glimmerdal Forstør

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Maria Parr (f. 1981) er den nye stjerne i norsk børnelitteratur og er af anmeldere blevet sammenlignet med Astrid Lindgren. Hun debuterede i 2005 med Vaffelhjerte og fik sit store gennembrud i 2009 med Tonje Glimmerdal.

Tonje er ligesom Pippi Langstrømpe en krudtugle og vokser op som eneste barn i Glimmerdalen. Hendes bedsteven er den 74-årige spillemand Gunnvald. Han bygger en ratkælk så Tonje kan suse hele vejen ned til fjorden og spiller violin så Glimmerdalen fyldes af mirakelmusik, men han har en hemmelighed der sætter deres venskab på en alvorlig prøve. Maria Parr spiller på et stort register, her er drama, tårer og musik, vildskab, humor og smerte, og man bliver bevæget som i en god roman. Hendes to bøger er solgt i 150.000 eksemplarer og oversat til tolv sprog, bl.a. russisk og kinesisk.

Brageprisen 2009. Kritikerprisen 2010. Die Zeits prestigefulde pris LUCHS for bedste børnebog i Tyskland 2010.

”Bogen har noget tidløst over sig, og fremstår som en klassiker allerede i sin samtid. Parr er en forrygende god fortæller.” Bergens Tidende

”En side ved bogen er den spændende historie, en anden side hjertevarmen i fortællingen. Og så er der sproget! Maria Parr er som en sejlivet plante der vokser i et frodigt landskab hvor fortælletraditionen står stærkt. Der er noget levende og energisk over måden/den måde hun skriver på som griber os.” Vårt Land

BRAGEKOMITÉENS BEGRUNDELSE:"Vennskap og familierelasjoner, av alle slag, står som et sentralt og gjennomgripende tema. Et rikholdig, komplekst, fargesterkt og troverdig persongalleri fyller boka. Her er det en personlig fortellerstemme med overskudd og stor fortellerglede. Den språklige fortellergleden bokstavelig feier leseren gjennom historien. Boka har mange referanser til klassiske barnefortellinger og bruker disse på en original, forfriskende og nyskapende måte."

KRITIKERPRISEN, fra komitéens begrundelse:Er det ett ord som kan karakterisere teksten til Maria Parr, så må det være energi. På samme måte som hovedpersonen i boken, Tonje Glimmerdal, er ladet så hun nesten sprekker, er hver setning og hver lille scene hos Maria Parr konsentrert energi. Årets vinner av kritikerprisen for barn og unge er rett og slett uimotståelig i sin entusiasme, lekenhet og sitt fortelleroverskudd.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Maria Parr
Sideantal: 288
Sprog: Dansk
Originaltitel: Tonje Glimmerdal
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Lærredsindbundet
Oversætter: Jannie Jensen¤Arild Batzer
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 150 mm
Højde: 204 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 514 g
Udgivelsesdato: 14 Aug 2011
Oplagsdato: 14 Aug 2011
Varefakta
Reference

b-9788792439017

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk