Tjenestepigen Mollie

Vis stort billede Tilføj
Tjenestepigen Mollie

119,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Mollie er en fattig pige, der i år 1910knokler som tjenestepige i fabrikant Erdmans store palæ. Arbejdet er hårdt, menikke uden oplevelser og små lyspunkter.

I den smukt illustrerede fortælling Tjenestepigen Mollie følger vi en dag iden 9-årige bryggerspige Mollies liv. Arbejdsdagen starter tidligt. Som dennederste i hierakiet skal Mollie tænde op i det store komfur og lave morgengrødtil alle de andre tjenestefolk. Vi følger også Mollie, mens hun vasker op,vasker tøj, plukker en gås og skræller kartofler. Herskabet får fine gæster tilaftensmad, og Mollie får sig en dejlig overraskelse, inden hun sent om aftenenendelig kan gå i seng.

TjenestepigenMollie giver et godt indblik i, hvor hårdt detkunne være at være barn for over 100 år siden. Bogen er rigt illustreret oggiver et troværdigt tidsbillede af samfundsforhold i starten af 1900-tallet. Bogener delt op i kortere kapitler, og de mange illustrationer gør, at den vil væremulig at læse selv for mange børn. Bagerst i bogen er en illustreret ordliste,hvor ord som gruekedel, skudsmål,fabrikant og automobil forklaresnærmere.

Benny Søhave Sørensen har studeret ved TheDrawing Academy og The Animation Workshop i Viborg. Han fortæller om sitarbejde med bogen:

Jegvalgte, at historien skulle foregå i 1910, fordi det både samfundsmæssigt ogteknologisk var et tidspunkt, hvor man stod på tærsklen til nogle storeforandringer: Elektricitet og automobiler, der i dag gennemsyrer vores hverdag,var så småt ved at dukke op i samfundet, arbejderne var alleredei slutningen af det forgående århundrede begyndt at bliveorganiserede og forlangte bedre forhold, og mange havde en positivforventning til fremtiden i perioden før første verdenskrig.

Jeghar haft en masse sjove oplevelser med at lave researh til bogen og blandtandet besøgt Tyende Museet på Skovsgård, Den Gamle By i Århus og andre museersamt gået på opdagelse i biblioteket og på internettet for at finde oplysningerom perioden. Detaljer som uniformer, tøj, det brændefyrede komfur, et automobilog meget andet har en god portion research bag sig.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Benny Søhave Sørensen
Sideantal: 80
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Udgiver: Turbine
Bredde: 195 mm
Højde: 275 mm
Udgivelsesdato: 01 May 2016
Oplagsdato: 01 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740609639

Sprog

Dansk