Man tuder ikke i sjette

Vis stort billede Tilføj
Man tuder ikke i sjette

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Akkie er en sej pige. Hun spiller fodbold og er ikke bange for at sige fra over for klassens bølle Joep, hvis han går over stregen. Og det gør han tit, synes Akkie. Klasselæreren Ina prøver at holde styr på tropperne og er god til at finde på kreative løsninger, når der igen er ballade på boldbanen. Men da Akkie bliver alvorligt syg, forstummer skænderierne, og selvom alvoren kan være svær at forstå, bakker hele klassen op om hende, så godt som de kan. Akkie holder modet oppe og har svært ved at holde sig i ro, når det kommer til fodboldturnering, lejrskole og planerne om at finde en ny kæreste til klasselæreren.
Man tuder ikke i sjette er inspireret af forfatter Jacques Vriens egen oplevelse af at være lærer til en kræftsyg pige, og bogen er blevet til på opfordring af hende selv og hendes klassekammerater. Historien om Akkie bliver fortalt med både humor og alvor, og Jacques Vriens formår at fremstille emnet sådan, at det bliver vedkommende for børn fra ti år og op uden at blive for tungt.
Bogen modtog i 2000 en pris fra Den hollandske Børnejury, og filmatiseringen fra 2012 af Dennis Bots modtog også adskillige priser. Den danske oversættelse indeholder et efterskrift af Jacques Vriens.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jacques Vriens
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Originaltitel: Achtste-groepers huilen niet
Originalsprog: Hollandsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Kirsten Rahbek
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 11 Aug 2015
Oplagsdato: 11 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740603729

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk