Dræb eller dø

Vis stort billede
Dræb eller dø

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den højeste pris i en krig betales af de uskyldige
Barsk og velskrevet roman om børnesoldater - til børn fra 12 år og op.


Malik står og stirrer. Jeg drejer hovedet og ser, hvad han ser. Pigtråd, der glimter i solen, som de diamanter, vi har hørt så meget om. 'Ved du, hvad børnesoldater er?' hvisker han i mit øre.

Malik og Rajab er gode venner. Deres Landsby er brændt og deres forældre døde. De har ingen steder at tage hen, intet at spise eller drikke. En nat, imens de sover under et træ, bliver de samlet op af en mand, der lover dem mad, vand og sikkerhed. Men snart finder de to venner ud af, at der er noget galt.

Lige nu er der ca. 300.000 børn i verden, der er soldater. I Afrika er børn helt ned i 6 års alderen blevet brugt i krig, men de fleste børnesoldater er mellem 14 og 18 år gamle. Ofte er de blevet kidnappet eller tvunget til at være soldater, men nogle melder sig også frivilligt, da det er deres eneste chance for at få mad og et arbejde. Dræb eller dø handler om to venner og deres liv som børnesoldater. Det er en fortælling om krig og overlevelse, men også om venskab, fodbold og håbet om en bedre fremtid.

Bogen er skrevet med sikker hånd af Dorte Lilmose (f. 1966), der er uddannet på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Det var forfatterens egen søns mange spørgsmål om børnesoldater, der inspirerede hende til at skrive Dræb eller dø. Dorte Lilmose har skrevet flere bøger til børn og unge, og lider ikke af berøringsangst for de tungere emner. I 2012 udkom hendes anmelderroste og meget smukke billedbog Klø, når det klør - en fortælling om at komme herfra med fred i sindet. Bogen fik bl.a. fem stjerner i Politiken.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dorte Lilmose
Sideantal: 116
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 13 May 2014
Oplagsdato: 13 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771415377

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk