Angrebet - Den danske og den tyske fortælling om 9. april 1940 i Danmark

Vis stort billede
Angrebet - Den danske og den tyske fortælling om 9. april 1940 i Danmark

364,06 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bogen følger med sine mere end 800 sider det tyske angreb på Danmark i 1940. Denne 3. udgave indeholder væsentlige tilføjelser til tidligere udgaver.
Læseren følger historien, som den udspillede sig blandt danske og tyske soldater, generaler, politikere, spioner, politifolk m.v.. Det er historien fortalt fra begge sider. Det er fortællingen om, hvorfor Danmark blev angrebet, hvordan opmarchen gik for sig i Tyskland, hvordan danske og tyske efterretningsfolk arbejdede, hvordan planerne blev lagt i de militære hovedkvarterer, og sluttelig hvordan det hele brød løs om morgenen kl. 04.15 9. april 1940.
Det var en særdeles begivenhedsrig dag, og selve angrebet følges minutiøst på dets vej op og ind gennem landet.
Bogen slutter med bilag som meget detaljeret kortlægger de militære planer og styrker. Da bogen nogle steder berører forhold, som ikke er almindeligt kendte, er der tilknyttet rigt noteapparat.
Bogen er bl.a. skrevet på baggrund af omfattende studier ved arkiver i Danmark, Tyskland, England og USA.
Om 1. udgave skrev Militærhistorisk Samling bl.a. I l "Om begivenhederne i Danmark og Norge den 9. april 1940 er der i tidens løb skrevet bøger, som samlet ville kunne fylde metervis af reolplads. Det er få – hvis overhovedet nogen – af disse bøger, hvis forfattere har sat sig så grundigt ind i emner, som forfatteren til den bog, som netop er udkommet med titlen Angrebet...”.
I lektørudtalelsens fra Dansk Bibliotekcentral stod bl.a.: "Den meget omfangsrige og på den måde helt unikke gennemgang af tyskernes ”operation Weserübung Süd” fortæller om motivet for det tyske angreb, om planer og styrker, om optakten og opmarch, og altså en time for time gennemgang af angrebet 9. april.... "
Det er kort sagt bogen for den historisk interesserede, som vil vide mere...

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Keld Yding Sørensen
Sideantal: 856
Sprog: Dansk
Originaltitel: Angrebet - Den danske og den tyske fortælling om 9. april 1940 i Danmark
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Udgave: 3
Udgiver: Keld Yding Sørensen
Udgivelsesdato: 03 Mar 2016
Oplagsdato: 03 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740916713

Sprog

Dansk

Angrebet - Den danske og den tyske fortælling om 9. april 1940 i Danmark Keld Yding Sørensen