The Sound of Indo-European

The Sound of Indo-European indeholder bidrag, der omhandler en bred vifte af emner inden for indoeuropæisk fonologi i bredeste forstand – fra minutiøs fonetik til abstrakt fonemik og morfofonemik. Artikler… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
680 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

The Sound of Indo-European indeholder bidrag, der omhandler en bred vifte af emner inden for indoeuropæisk fonologi i bredeste forstand – fra minutiøs fonetik til abstrakt fonemik og morfofonemik. Artiklerne relaterer til alle aspekter af indoeuropæisk, både protosproget, dets forstadier og sprogenes udvikling helt frem til nutiden. Eksperter fra ikke mindre end 13 lande over hele verden har forfattet bogens 29 kapitler, hvoraf mange behandler sprogforandring inden for individuelle grene af de indoeuropæiske sprog. Der er således dybdegående sektioner om både de keltiske og de anatoliske sprog – to områder inden for indoeuropæistikken der til stadighed står for markante nyfund – men også om germansk, indoiransk, italisk, armensk og endda eufratisk og fjernere sammenhæng mellem indoeuropæisk og andre sprogfamilier.Denne gennemgang viser, qua især den vægt der lægges på lydanalyse, at den gamle brugmannske tilgang til genetisk sprogvidenskab og denne type undersøgelser kan lykkes og give legitime resultater.

Bogen repræsenterer herved også den realisme og jordbundenhed københavnerskolen af indoeuropæistik er blevet velkendt for at hige efter inden for sprogrekonstruktion.

Benedicte Nielsen Whitehead er forskningsassistent ved Københavns Universitet. 

Thomas Olander er postdoc ved Københavns Universitet.

Birgit Anette Olsen er lektor ved Københavns Universitet. 

Jens Elmegård Rasmussen er lektor ved Københavns Universitet.

Produktdetaljer

Reference:b-9788763538381
Forfatter:Benedicte Nielsen Whitehead, Thomas Olander, Birgit Anette Olsen og Jens Elmegård Rasmussen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET