Sune og kongens flugt

Sune, kongens dreng, kidnappes undervejs til forsoningsmøde med sine forældre af kongesønnen Svend, der står bag det kommende oprør mod ”brobyggerkongen”. Den kristne mission skal standses, og vikingetogterne s… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
189,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Sune, kongens dreng, kidnappes undervejs til forsoningsmøde med sine forældre af kongesønnen Svend, der står bag det kommende oprør mod ”brobyggerkongen”. Den kristne mission skal standses, og vikingetogterne skal genoptages. Kun Sunes venner kan redde kongens dreng, så han kan købe øen, som han har lovet dem, hvor friheden skal råde. En ungdom, der går sin egen vej i vikingetidens slavesamfund, mens ringborgene rejser sig i landskabet. Sune og kongens flugt er en fortsættelse af Sune, fyrstesøn og oprører.   

– – –

Forfattere har brug for noget at skrive romaner om. Det gør Jørgen Lindgreen, så det er en fornøjelse. Vel også fordi forfatteren kyndigt blander sin gedigne historiske viden og begejstrede indlevelse op med herlige personportrætter af konger, deres hird og trælle, af frie kræmmere og i særdeleshed af listige og mere eller mindre ærbare kvinder. 
 – Runa J. Kaehler i Kristeligt Dagblad.             

Uddrag af bogen  
Min far rakte hånden frem mod mig. – Jeg ved godt, at jeg har været for hård ved dig, Sune. Tag mod min undskyldning, som mand til mand. Tro mig, sådan har jeg aldrig sagt til noget menneske før.  
– Far, sagde jeg indtrængende, – få Svend til at sejle herfra. Opgiv den sammensværgelse, I har dannet, han og du og andre stormænd, for at tage magten fra kong Harald. Hvis du vil være med til det, så giver jeg dig håndslag. 
Min far tog en dyb indånding. – Kom nu med hjem, dreng, så forhandler vi under festen. 
Jeg rystede på hovedet. – Nej, far. Lad os tale sammen om det nu og uden Svend. Hvis vi to kan blive enige, så følges vi ad til din gård. 
Det joviale i min fars ansigt forsvandt i ét nu. Den rødlige ansigtskulør tog til, og han begyndte at klemme skuldrene sammen. Jeg håbede, at han ikke bemærkede, hvordan benene rystede under mig.         

Om forfatteren  
Jørgen Lindgreen er født i 1936 i Odense og kontoruddannet. Aktiv på den politiske venstrefløj fra fjortenårs­alderen. Senere folketingskandidat og værftsarbejder, korrekturlæser, ansat ved telegrafvæsenet og oplæser i Odense Kommunes ældreverden. Har gennem 30 år arbejdet for sin søns og andre autisters rettigheder i samfundet. Leder af Munkebo-Lillescene, en modelteatergruppe, der spiller forestillinger på det lokale bibliotek

Produktdetaljer

Reference:b-9788771902983
Forfatter:Jørgen Lindgreen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET